Foto: PR
Foto: PR

Graaf Otto Groep Lochem past aanbod voor kinderen aan

LOCHEM - Het gaat goed met de Graaf Otto Groep in Lochem. De scoutinggroep biedt een programma aan voor kinderen in de leeftijdsgroepen 7 tot 11 jaar en 11 tot 14 jaar, maar kan soms nieuwe kinderen niet in het tijdvak van hun voorkeur kan plaatsen. Om daar nu iets aan te doen wordt het schema aangepast.

De Graaf Otto Groep heeft behalve gemengde groepen ook specifieke meiden groepen. Voor meiden is er een groep in de leeftijd van 7 tot 11 jaar die de welpenmeisjes wordt genoemd. Voor de leeftijdsgroep daarna is er de Scoutsmeisjes. Al decennia zitten de Scoutsmeisjes in de ochtend en de welpenmeisjes in de middag. Nu worden die plekken gewisseld. De belangrijkste reden hiervoor is dat er voor meiden in de leeftijd 11-14 dubbel aanbod was in de morgen; de gemengde groep waterscouts is er dan ook. Met de wissel wordt iets gedaan aan de onderlinge concurrentie en is er nu ook aanbod voor meiden in de middag.

Nieuw seizoen
Vanaf 19 september zullen de welpenmeisjes hun bijeenkomsten houden tussen 9.30 en 11.30 uur en de Scoutsmeisjes gaan naar de middag en zijn aanwezig tussen 14.00 en 16.30 uur. Dit zijn ook de reguliere tijden van de andere 'speltakken'. De Graaf Otto Groep heeft in totaal 9 groepen waaruit kinderen en jongeren tussen 5 en 19 jaar kunnen kiezen. Ieder speltak richt zich op een specifieke doelgroep en biedt een uniek programma aan. Het nieuwe seizoen start officieel al op 5 september met een laatste bijeenkomst in de oude groep. Op 12 september zullen de oudste kinderen 'overvliegen' naar een oudere groep tijdens en op 19 september starten de gewone bijeenkomsten weer.

Ieder kind is welkom om een keer te komen kijken bij een bijeenkomst. Stuur dan wel even een mail naar info@graafottogroep.nl.


graafottogroep.nl