Het echtpaar Amtink kon het bezoek van burgemeester Sebastiaan van 't Erve zeer waarderen. Foto: Arjen Dieperink
Het echtpaar Amtink kon het bezoek van burgemeester Sebastiaan van 't Erve zeer waarderen. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Briljanten paar waardeert koning en burgemeester

HET VEEN - Een smakelijk pakket bracht burgemeester Sebastiaan van 't Erve van Lochem op woensdag 2 september mee voor Jan en Dina Amtink. Geen boeket bloemen, en dat was slim bedacht, waar daar had het briljanten echtpaar er al heel veel van gehad.

Door Arjen Dieperink

"Onze kinderen hebben ons vijfenzestig rozen gegeven" vertelt Dina Amtink. En bijzondere waardering hadden ze ook voor de felicitatiebrief die koning Willem-Alexander stuurde. "Dat de koning dat doet is toch mooi", laat het echtpaar de burgemeester weten. Het is niet de eerste keer dat het briljanten paar de burgemeester ontmoet. Vijf jaar geleden bij het vorige huwelijksjubileum (diamant) bezocht hij de Amtinks ook en afgelopen jaar werden ze door de burgemeester ontvangen om een prijs in ontvangst te nemen, een bezoek aan het optreden van Normaal.
Herinneringen worden aan de tuintafel opgehaald, terwijl dochter Joke Reglink-Amtink nog maar een kopje inschenkt. Het fotoboek met foto's van het bezoek aan Normaal komt ter tafel. "Kijk daar staat de burgemeester op de foto met de taart", wijst Dina Amtink naar de foto, en op het gezicht van Sebastiaan van 't Erve verschijnt een brede glimlach.
In de avond sluiten Jan en Dina Amtink met kinderen en kleinkinderen de door corona beperkte feestelijke dag af. Met een etentje, vlak bij de plek, het gebouw, dat hun basisschool is geweest.