Wim Wichers en Monique Brokken roepen iedereen op om zich aan te melden. Foto: Arjen Dieperink
Wim Wichers en Monique Brokken roepen iedereen op om zich aan te melden. Foto: Arjen Dieperink

Dorpshuus Hoeflo : 'Wielle trapt um weer an'

HARFSEN - Een tijdlang zijn ook in Harfsen alle activiteiten stilgelegd of afgelast. Zoals de Harfsense avondfietsvierdaagse die voor de veertigste keer zou worden gehouden. Vanuit het dorpshuus Hoeflo klinken nu geluiden om er toch nog iets van te maken.

Door Arjen Dieperink

In het dorpshuus zitten Monique Brokken (beheerder Hoeflo) en Wim Wichers (voorzitter van het dorpshuus) aan de koffie. Monique Brokken verbreekt de stilte: "Onder de noemer 'Wielle trapt um weer an' willen wij weer het nieuwe seizoen starten.Uiteraard wel corona-proof."

Wichers is naast voorzitter van het dorpshuus Hoeflo ook voorzitter van de Fietsvierdaagse Harfsen. In 1981 vond de eerste editie plaats. Het was een initiatief van 3VO (voorganger van Veilig Verkeer Nederland) en het voormalig hoofd van de basisschool in Harfsen, meester Jan van Ingen.

"Wij moeten weer beginnen" aldus Wichers terwijl hij Monique Brokken aankijkt. "In goed overleg met de gemeente Lochem gaan wij een fietstocht houden van vijfentwintig, veertig en zestig kilometer. Ook is er een wandeltocht rond om Harfsen uitgezet door Joop Stegeman, lid van de Activiteitencommissie Hoeflo", laat Brokken weten. De fietsmiddag en wandeling van acht kilometer vinden plaats op zondag 13 september. Om het corona-proof te houden moeten de deelnemers zich van tevoren aanmelden. Deelnemers uit één huisgezin kunnen samen vertrekken.

Opgeven
"Het zit zo", legt Monique Brokken uit: "Iedereen dient zich via een van de websites op te geven. Men kan dan een vertrektijd aanklikken die nog vrij is. De vertrektijd is uniek, niemand anders kan op dat moment vertrekken. Op deze manier houden wij afstand en veiligheid in de gaten. Dit geldt ook voor de acht kilometer wandeling."

De zestig kilometer fietsroute vertrekt tussen twaalf en één uur. De vijfentwintig en veertig kilometer routes vertrekken tussen één en drie. De routes zijn uitgestippeld door de bestuursleden van de fietsvierdaagse. De langste gaat richting Holten en kent heuvellandschap, bos en heide. De veertig kilometer gaat richting Almen en Vorden en de vijfentwintig kilometer ligt in de buurt van Harfsen.

"Zodra de deelnemers terug zijn kunnen ze op het plein voor het dorpshuus Hoeflo nog wat drinken en eten. Er staan twee foodkramen op het plein. Vanwege de corona-maatregelen zijn er looproutes aangebracht. Er is ook een optreden van het Duo Toevallig uit Harfsen.
De organisatie van de Harfsense Fietsvierdaagse bekijkt nog met wat voor presentje ze de deelnemers kunnen verblijden in verband met het veertigjarig bestaan van de Fietsvierdaagse.

Liefhebbers die zich niet via internet kunnen opgeven, kunnen dit telefonisch doen op 06-23848527.


www.hoeflo.nl
www.harfsen.nl