Op zondag 20 september kan de jeugd meedoen met  de viswedstrijd. Foto: Arjen Dieperink
Op zondag 20 september kan de jeugd meedoen met de viswedstrijd. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Jeugdviskampioenschap Zwiep

ZWIEP - Op zondag 20 september vindt bij de visvijver in Zwiep het jeugdkampioenschap vissen plaats. De jonge hengelaars mogen van 11.00 tot 15.00 uur inwerpen.

Door Arjen Dieperink

Rob Driessen (64) wijst naar twee zakken visvoer in de gang van zijn woning. "Ze lusten nog wel wat. Iedere dag ga ik naar de vijver om voor de vissen te zorgen". Driessen, zelf ook actief visser, is een van de begeleiders van het jeugdkampioenschap. Het wordt voor de tweede keer georganiseerd door de visverenigingen De Gouden Karper (Laren) en De Brasem (Lochem). De visvijver is gesitueerd op het terrein van Restaurant en Spelerij de Witte Wieven. "Vorig jaar was het heel slecht weer, toen kwamen er maar vijftien kinderen. De winnaars waren Gwanendola Hietbrink en Lars Snoek", aldus de uit Heemstede afkomstige Driessen die al vanaf zijn zesde verjaardag vist. De winnaar wint de wisselbeker, die door het Restaurant en Spelerij de Witte Wieven ter beschikking is gesteld.

"De deelnemers moeten wel een jeugdvispas hebben. Die is te koop bij de firma Van Aalst aan de Rembrandtlaan", aldus Driessen. Behalve de wisselbeker zijn er voor de jeugd ook diverse vis-attributen te winnen. "En aan het eind van het kampioenschap hebben wij met z'n allen nog een gezellige afsluiting. uiteraard corona-proof met een hapje en iets te drinken." Het vissen mag de afgelopen jaren onder de jeugd op een stijgende belangstelling rekenen. De visverenigingen De Brasem en de Gouden Karper tellen op dit moment gezamenlijk tweehonderd jeugdleden. Deelname aan het kampioenschap is gratis.

Opgeven kan via e-mail aan robert1956rob@gmail.com