Jente en de wethouder Erik de Haan aan de waterpomp; Lisa vangt het briefje op. Foto: Aldi Preuter
Jente en de wethouder Erik de Haan aan de waterpomp; Lisa vangt het briefje op. Foto: Aldi Preuter

Natuurspeeltuin geopend in het Hazenveld

HARFSEN - Afgelopen zaterdag werd in de nieuwe wijk van Harfsen, het Hazenveld, de nieuwe natuurspeeltuin officieel geopend. Namens de gemeente Lochem was wethouder Erik de Haan aanwezig.

Hans Enderink, kartrekker namens de dorpsraad, startte de bijeenkomst met de ontstaansgeschiedenis van de speeltuin, waarbij het betrekken van de buurt voor en na de aanleg, benadrukt werd. Hij was ook verheugd dat veel ouders met hun kinderen vandaag aanwezig waren.

Vervolgens was het de beurt aan voorzitter Bertus Karssenberg om het officiële deel van de bijeenkomst aan te kondigen. Wethouder Erik de Haan ging samen met Jente en Lisa, woonachtig in de wijk vlak bij de speelplaats, bij de waterpomp de nieuwe naam van de speeltuin onthullen. Op ludieke wijze mocht Lisa met de wethouder, de pomp in werking zetten, waarna een (waterdicht) briefje door de watergang in de boomstam, werd opgevangen door Jente. Vervolgens werd door haar de nieuwe naam van de speelplaats bekend gemaakt: 'Natuurspeeltuin het Hazenbosje'. Wethouder de Haan zei in zijn korte toespraak dat de buurt (en Harfsen) blij mogen zijn met zo’n natuurspeeltuin. Het past in de huidige trend van speelplekken, waarbij de natuur een steeds prominentere rol krijgt. En hij hoopte dat de buurt samen nog veel barbecues gaat organiseren bij de speelplek .

Hierna konden alle aanwezigen een rondje lopen door de natuurspeeltuin. Als afsluiting van deze middag werd nog een drankje genuttigd, aangeboden door Plaatselijk Belang.