Viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag 13 september om 10.00 uur is er een woord- en gebedsviering.

In de viering gaan voor de heer B. Knapen en mevr. A. Spoelder met medewerking van enkele cantors van het Gemengd Koor. Bezoekers dienen zich, in verband met het coronaprotocol, bij de ingang van de kerk te melden (registratie).


Repair Café in Kulturhus Laren

LAREN - Op zaterdag 12 september draait het in Kulturhus ’t Kruispunt aan de Verwoldseweg 1 in Laren allemaal weer om repareren. Tussen 9.30 uur en 12.30 uur staan de vrijwilligers weer voor iedereen klaar.

Zij helpen gratis bij alle mogelijke reparaties (ook kleding e.d.). Gereedschap en materialen zijn aanwezig.

In het Kulturhus treft men ook de Eeko Box aan. Hierin kunnen lege cartridges en oude mobiele telefoons gedeponeerd worden. De opbrengst van ingeleverde materialen komt ten goede aan de stichting Geef een knuffel.


Zwerfafval ruimen in Epse en Joppe

EPSE/JOPPE - Zaterdag 19 september wordt in het kader van World Cleanup Day, zowel internationaal als nationaal zoveel mogelijk zwerfafval opgehaald. Ook in Epse en Joppe, gaan weer mensen op pad om langs de doorgaande wegen de bermen te ontdoen van rommel wat er niet hoort. Wil je mee doen, dan kan dat. De actie duurt van 09.30 tot 12.00 uur. Plaats van samenkomst op de kruising Lochemseweg/Hassinklaan in Epse. Voor al het benodigde materiaal (grijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken) wordt gezorgd. Contact opnemen kan via: 06-13673153.


Uitstapje naar de manege

LAREN - De Zonnebloem afdeling Lochem/Laren gaat voorzichtig weer op stap. Op donderdag 17 september van 14.00 tot 16.30 uur vindt een uitstapje naar de manege 'Meiden van Haarman', aan de Verwoldseweg 29 in Laren, plaats. Deelnemers worden opgehaald en weer thuisgebracht.

Na de ontvangst met koffie en cake volgt een rondleiding door de manege, waarna afgesloten wordt met een drankje en hapjes. Deze activiteit is gratis.

Deelnemers dienen geen gezondheidsklachten te hebben zoals: hoesten, keelpijn, hoofdpijn. Laten we goed voor elkaar zorgen, meld u bij klachten af! Opgave uiterlijk vrijdag 12 september bij: Kees van de Lisdonk (06 - 2298 5339) of Stien Meuleman (0573 -421 297).


Schoonmaak- dag in Lochem

LOCHEM - Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. In de hele stad gaan mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Ook de Partij voor de Dieren werkgroep Lochem organiseert een actie waarbij mensen kunnen aansluiten.

Zwerfafval is een groot probleem in de gemeente, voor het milieu, voor de dieren en voor de mens. Met een grootschalige opruimactie hoopt de Partij voor de Dieren aandacht te vestigen op het probleem en tegelijkertijd een hoop extra schade te voorkomen.

Iedereen is welkom om aan te sluiten. De organisatie zorgt voor grijpers en zakken. Mensen kunnen zelf tuinhandschoenen meenemen. Verzamelen om 13.00 uur nabij het Starinkcollege. Voor het precieze startpunt en de route kan men contact opnemen met lochem@partijvoordedieren.nl.