Fakkels branden als eerbetoon aan de verongelukte voetballers. Foto: Arjen Dieperink
Fakkels branden als eerbetoon aan de verongelukte voetballers. Foto: Arjen Dieperink

'Het was een moment van
bezinning, indrukwekkend'

Vervolg van voorpagina
Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Sportcomplex De Elze stroomde afgelopen zaterdagmiddag vol. Op een corona-veilige manier, met vragen en looproutes naar de tribune. Voor aanvang van iedere wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen.

Op het hoofdveld hingen de nationale driekleur, de Witkampers-vlag en de vlag van sportclub Lochem halfstok naast elkaar. De toeschouwers op de tribune konden ook twee grote doeken zien hangen. Het linkerdoek, met de tekst 'Rust zacht lieve Imme', toonde drie foto's van de jonge voetbalster, die in haar team als de nummer twee speelde. Het rechterdoek toonde een grote foto van een lachende Kjell Hulshof. Hij speelde op nummer 10 bij Jongens onder 17-3 . Boven de foto stond de tekst: 'Rust zacht grote vriend '. Beide doeken waren voorzien van de fatale datum, 27 augustus 2020.

Aan de overkant van de doeken staken de jongeren op een teken fakkels aan die in een rij brandden als eerbetoon aan de overleden jonge spelers. De teams van Sportclub Lochem en de Witkampers betraden het veld en stelden zich in een lijn midden op het veld op. Bij de minuut stilte kon men een speld horen vallen. Daarna speelden de jongeren onder 19-1 van beide clubs een met emoties omgeven wedstrijd tegen elkaar. Overigens werd het zondag nog een keer overgedaan bij de Witkampers in Laren, toen het team van Imme Oudenampsen daar speelde.
"Het was een moment van bezinning voor Kjell en Imme, indrukwekkend", liet een van de aanwezigen, Dick Klein Geltink, later op de sociale media weten.