Wat is nou leuker dan gezamenlijk muziek maken. Foto: Arjen Dieperink
Wat is nou leuker dan gezamenlijk muziek maken. Foto: Arjen Dieperink

Muziekgolf trekt door de Poolsterscholen

LOCHEM - Het was maandag tussen de middag een drukte van belang. De leerlingen van de meester G. Propschool waren met onder andere slagwerk en koperinstrumenten aan het spelen.

Door Arjen Dieperink

De meester G. Propschool behoort tot de stichting Poolsterscholen. De Stichting heeft tien scholen in de gemeente Lochem onder haar beheer en is mede ondertekenaar van het Muziekconvenant. Het Convenant in de regio Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen is opgesteld en ondertekend naar aanleiding van de landelijke ontwikkelingen in het muziekonderwijs. Het doel is: meer muziek in de klas.

Jokelien Homans, directeur meester G. Propschool is er enthousiast over terwijl ze naar de jonge muzikanten kijkt: "Het was prachtig hoe serieus ze gingen oefenen. De kinderen kunnen de betekenis van samen instrumentaal muziek maken ervaren en ontwikkelen zich muzikaal. Behalve dat het leuk is, zorgt het ook voor creativiteit en probleemoplossend vermogen." De basisschool werkt samen met muziekvereniging Advendo aan een lokale muzikale (culturele) basisinfrastructuur, waarin de ambities van de school en de muziekvereniging elkaar versterken. Advendo verstrekt tevens de instrumenten.

De aftrap vond afgelopen maandag plaats op de Meester G. Propschool. Deze school begon de cyclus van acht weken muziekles gegeven door drie muziekdocenten. Het doel is het ontwerpen, implementeren en uitvoeren van het muziekonderwijsproject Klasse(n)orkest. Het sluit aan bij de missie en visie van de schoolvereniging en zorgt tevens voor een samenwerking met partijen buiten de school zoals muziekvereniging Advendo. "Het zorgt voor een impuls", aldus Homans, "voor het muziekonderwijs en bevordert daarmee de deskundigheid op het vakgebied van muziek binnen de school". Volgende keer neemt de basisschool Branink in Laren, ook behorende bij de stichting Poolsterscholen, het stokje over. "Dit schooljaar komen alle Poolsterscholen aan bod. Dit doen we drie schooljaren met steeds de groepen zes. Het is nu al een feest. De kinderen zijn heel erg geconcentreerd, doen allemaal bijzonder hun best en je ziet hun trots zijn op het al bereikte resultaat", laat Jokelien Homans weten.