Voor meer informatie kan men contact opnemen met Pim Hol, secretaris van Ontmoetingsplek de Veldhoek. Foto: PR
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Pim Hol, secretaris van Ontmoetingsplek de Veldhoek. Foto: PR

Nieuw jasje voor ontmoetingsplek De Veldhoek in Harfsen

Wens om plek open te stellen voor oudere inwoners van Harfsen komt in vervulling

HARFSEN - De ruimte die voorheen vooral door de bewoners van appartementencomplex De Veldhoek in gebruik was als plek om elkaar te ontmoeten, samen koffie te drinken en gezamenlijk activiteiten te ondernemen, wordt in een nieuw jasje gestoken. Dit hangt nauw samen met de wens van het bestuur om deze ontmoetingsplek ook op doordeweekse middagen open te stellen voor alle ouderen van Harfsen.

De ruimte moet gaan dienen als plek waar zij naar toe kunnen komen voor een praatje, een kopje koffie, de krant lezen, film, lezing of het doen van een spelletje met leeftijdgenoten zoals biljarten, bingo, kaarten, schaken of dammen maar ook om (samen) te bewegen in de beweegtuin en voor jeu de boules. Ook is er op deze wijze ruimte om meer duurzame contacten te leggen.

Bij de vernieuwde ontmoetingsplek zal tevens een nog aan te trekken welzijnscoördinator worden betrokken. Deze nieuwe functionaris brengt bezoeken bij inwoners van Harfsen en ondersteunt bij hulpvragen met het leggen van contacten met andere inwoners, vrijwilligers of professionele hulpverleners (zie de advertentie elders in deze krant).

Deze opschaling van de ontmoetingsruimte kan mede worden gerealiseerd door de mogelijkheid die door de gemeente Lochem werd geboden om mee te doen aan de pilots 'welzijnscoördinator' en 'ouder worden in je eigen vertrouwde omgeving'. Een vernieuwde frisse en bij deze tijd passende uitstraling van de ontmoetingsruimte werd wel als essentieel beschouwd om de nieuwe functie te laten slagen.

Veel steun voor de nieuwe opzet
"Het is fijn om te constateren dat er veel draagvlak is voor een eigen plek voor de ouderen van Harfsen en de plannen ook financieel gesteund worden. De gemeente Lochem was direct bereid om financieel bij te dragen, niet alleen voor de kosten van de door de ontmoetingsplek te ondernemen activiteiten, maar ook voor de opknapbeurt, de facelift. Maar ook andere fondsen en bedrijven dragen bij zoals het Sint Walburgisfonds uit Zutphen, de Rabobank en Gouden Dagen.", zo laat het bestuur weten. De provincie Gelderland wordt eveneens gevraagd de nieuwe activiteiten met een subsidie te ondersteunen.

Gehoopt

wordt dat

medio oktober

de vernieuwde

ruimte in

gebruik kan

worden

genomen.

Er is advies ingewonnen over welke aanpassingen noodzakelijk zijn en mede met de hulp van veel vrijwilligers gaan de opknapwerkzaamheden binnenkort van start. Gehoopt wordt dat medio oktober de vernieuwde ruimte in gebruik kan worden genomen.

"We zijn een heel blij dat we naast de vertrouwde activiteitencoördinator (Gerda ten Have), een tweede zeer ervaren activiteitencoördinator (Harmien Hulshof) konden aantrekken. Met hun enthousiaste team van vrijwilligers wordt het nu mogelijk een zodanig programma samen te stellen dat de ontmoetingsplek alle werkdagen ’s morgens en ’s middags open kan zijn voor zijn bezoekers."

Inwoners betrekken bij invulling activiteiten
Er zullen in oktober meerdere ontmoetingsdagen worden georganiseerd om de (oudere) inwoners van Harfsen kennis te laten maken met de nieuwe plek. Zij zullen dan worden geïnformeerd over de voorgenomen activiteiten maar kunnen bij die gelegenheid ook ideeën aandragen waardoor de betrokkenheid kan worden vergroot en de activiteiten aansluiten bij de eigen wensen. Tevens kunnen zij dan kennismaken met de bij de ontmoetingsplek betrokken vrijwilligers waaronder de activiteiten coördinatoren, beheerder en het bestuur van ontmoetingsplek De Veldhoek.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het bestuur van de Stichting Ontmoetingsplek de Veldhoek Harfsen via secretaris@ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl of bellen met 06 - 538 467 76 of 06 - 831 197 97. Het adres van Ontmoetingsplek de Veldhoek is Gentiaan 1, 7217 TV in Harfsen.