Filmhuis Lochem

LOCHEM - Vrijdag 2 oktober om 10.30 uur is de film 'The Invisible Life of Eurídice Gusmão' bij Filmhuis Lochem in de Schouwburg in Lochem.

De film: Brazilië, jaren ´50. Een gezin met twee dochters. Vader is de baas en aartsconservatief, moeder is ´slechts zijn schaduw´. De twee zusje willen ontsnappen uit dit verstikkende milieu. De een, Euridíce, wil naar het conservatorium in Wenen. De ander, Guida, wil leven en gaat er met een Griekse zeeman vandoor. Als zij met hangende pootjes terugkomt, wordt haar de toegang tot het huis door haar vader geweigerd. Hij wil dat de zusjes elkaar nooit meer zien en ontmoeten. Daarom vertelt hij Guida dat haar zusje gelukkig is in Wenen, terwijl Eurídice inmiddels met een doodsaaie echtgenoot in Rio woont. Euridíce gaat er vanuit dat Guida een heerlijk leven leidt met haar grote liefde. Prachtig zijn de beelden waarin de zusjes elkaars levens fantaseren.

The Invisible Life of Euridíce Gusmão is gebaseerd op de roman van Martha Batalha, Het onzichtbare leven van Euridíce Gusmão.

Kaarten online via www.schouwburglochem.nl of aan de kassa. Print de tickets van tevoren uit of download de e-ticket op de telefoon.


Wereldwinkel Lochem

LOCHEM - De Wereldwinkel Lochem, Walderstraat 17, heeft de openingstijden gewijzigd: vanaf 1 oktober tot 1 april is de winkel geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Behalve op de maandag dan opent de winkel om 13.30 uur.

Er zijn veel sjaals uit Nepal en India ingekocht. Ze zijn gemaakt van katoen, linnen, zijde, wol of viscose, effen, of met geprinte of ingeweven motieven. Hierbij worden ook sieraden getoond, ook die van Hevi, gemaakt van zgn. engeltjeszilver.

Op dit moment biedt de Wereldwinkel een ruime keuze van verschillende vogelsoorten aan, deze zijn gemaakt van verschillende materialen zoals scrap metal (schroot), steen, keramiek, hout en vilt. Qua grootte variëren ze van 1 meter tot 4 centimeter. Allemaal fair trade ingekocht bij leveranciers die importeren uit Nepal of Zimbabwe.

Verder heeft men een mooi assortiment kaarsen die fair trade zijn ingekocht om de makers in Swaziland extra te ondersteunen nu hun lokale afzetmarkt door het wegblijven van de toeristen helemaal is ingestort. Zoals gewoonlijk zijn deze kaarsen prachtig van kleur en met vele verschillende motieven. Boven heeft men een ruim aanbod van grote en kleine neutraal gekleurde fair trade kaarsen en zuivere bijenwaskaarsen.

Aanbieding
In de fair trade week van 12 tot 17 oktober is er een groter aanbod van fair trade thee, waaronder diverse geschenkverpakkingen. Tijdens deze week zijn de thee en de Swaziland kaarsen met 10 procent afgeprijsd.


0573-253 921


Griezelweken in Het Land van Jan Klaassen

BRAAMT - Tijdens de herfstvakantie wordt het griezelig gezellig in Het Land van Jan Klaassen in Braamt. In het kinderpretpark zijn het van 10 tot en met 25 oktober griezelweken. In het poppentheater is iedere middag een griezelvoorstelling (niet eng) te zien. Kinderen die de voorstelling af durven te kijken, ontvangen een griezeldiploma van de oppergriezel. Ook is er een griezeltent met spinnen waar de kinderen papa, mama, opa of oma kunnen laten schrikken.

Het Land van Jan Klaassen is van 10 tot en met 25 oktober iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig.