V.l.n.r. Bram Bultink, Dini Groot Jebbink en Miny Kreunen. Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r. Bram Bultink, Dini Groot Jebbink en Miny Kreunen. Foto: Arjen Dieperink

Alzheimer Café Lochem zegt het met bloemen

LOCHEM/LAREN - Een bijeenkomst in de Lochemse schouwburg zat er dit jaar tijdens Wereld Alzheimer Dag niet in. Op de dag zelf, 24 september, gingen vrijwilligers van Alzheimer Café Lochem op stap om bloemen rond te brengen.

Door Arjen Dieperink

Truus Grijzen, coördinator Alzheimer Café Lochem: "Helaas kan dit niet doorgaan vanwege toename van het corona-virus, niet mogen zingen en anderhalve meter afstand van elkaar houden. We hadden een mooi programma met als hoogtepunt het Trio de Juf, de Bakker en de Dominee. Het grootste aantal van onze bezoekers met begeleiders, die voorheen onze viering op Wereld Alzheimer Dag bezochten, kwamen uit de woonzorgcentra. De vrijwilligers van het Alzheimer Café Lochem vonden dat we deze mensen moesten laten weten dat we ze niet zijn vergeten. We hebben vandaag bloemen gebracht."

De bloemen kwamen terecht bij 't Talma in Laren en in Lochem bij De Hoge Weide, Huize Dhame, Gudula, Tusselerhof en Het VanderMolenhuis. Bij VanderMolenhuis overhandigde Miny Kreunen de bos bloemen aan de bewoonster Dini Groot Jebbink in het bijzijn van Bram Bultink.

Alzheimer Café Lochem kijkt uit naar 2021. "Voor iedereen was de verrassing zeer groot. We hopen toch om volgend jaar weer mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familie en andere belangstellenden fysiek te mogen begroeten op een ‘normale’ Wereld Alzheimer Dag." aldus Truus Grijzen. "Het was prachtig om het de boeketten uit te mogen delen", laat Miny Kreunen weten. "Ze waren door ons gebaar zeer verrast. Wij hadden behalve enkele grote bos bloemen ook zo'n 15 kleine bosjes. Het was zonder meer een groot succes." De bijeenkomsten worden niet meer georganiseerd in Eetcafé Scholten. "In verband met COVID-19 kunnen wij gezien het aantal bezoekers niet in de ruimte terecht, derhalve zijn wij uitgeweken naar het Stadshuus", laat Kreunen weten.

De eerstvolgende thema-avond van het Alzheimer Café Lochem is op dinsdag 27 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in Het Stadshuus. Samen dementievriendelijk verzorgt het programma 'hoe betrek je de buurt'. Aandacht wordt besteed aan de impact van de dementie in de samenleving.

Het Alzheimer Café Lochem is op 13 november van 10.00 tot 12.00 uur. Vera Langendijk van Stichting Welzijn Lochem vertelt dan in Het Stadshuus langer en fijn en veilig thuis wonen. Op beide data is de toegang gratis.