De trotse winnaars van team The Moon: Annelies, Hasan en Pui. Foto: PR
De trotse winnaars van team The Moon: Annelies, Hasan en Pui. Foto: PR

Kubbtoernooi op het Acaciaplein

GORSSEL - Op een zonovergoten Acaciaplein werd op zondag 20 september 2020 het derde Kubb­toernooi gespeeld, georganiseerd door de Gorsselse kubb­club ‘Pleinvrees’. Maar liefs 24 teams streden om de ere­titel en het ging er fanatiek aan toe.

De poulewedstrijden begonnen om 10.30 uur. De twee beste teams van elke vier poules gingen over naar de kwart­finales. De overige zestien teams speelden verder in een afval­systeem voor de plaatsen 9 t/m 24. De acht eerst geplaatsten speelden de kwart- en halve finales. Maar voor de finales begonnen werd er eerst genoten van een heerlijk buffet, verzorgd door Eet­café De Hoek.

Finales
Uiteindelijk werd om de derde en vierde plaats gespeeld door De Drie Musketiers tegen De Veldmasters. De Drie Muske­tiers wonnen de strijd. De finale ging tussen Quatre Bras en The Moon. De eerste set werd door The Moon gewonnen. Maar in de tweede set leek Quatre Bras de set snel naar zich toe te trekken. Door een tactisch mis­verstand kantelde de wedstrijd en won The Moon ook de tweede en beslissende set. Een leuke bijkomstig­heid: team The Moon bestond uit drie nationaliteiten.

De organisatie bedankt iedereen die dit toernooi heeft doen slagen, met name Slagerij Rodenburg en Eetcafé De Hoek en natuurlijk de barploeg. De datum voor volgend jaar is al bekend, dat wordt zondag 19 september 2021.