Open Biljart Toernooi Exel afgelast

EXEL - De organisatie van het Open Biljart Toernooi in Exel heeft vanwege alle corona-perikelen besloten het toernooi dit jaar niet plaats te laten vinden. Men hoopt dat iedereen gezond blijft en dat men deelnemers volgend jaar mag verwelkomen op het Open Biljart Toernooi Exel in 2021.


Interview met postzegel- verzamelaar

LOCHEM - Op zondagmiddag 4 oktober van 15.00 tot 17.00 uur wordt in Het Stadshuus te Lochem Henny Kers geïnterviewd over zijn hobby: postzegels verzamelen.

Hoe vaak verstuurt of ontvangt men tegenwoordig nog een brief of een kaart in de bus? Dat was vroeger wel anders, en het verzamelen van postzegels was vaak een lucratieve, fantastische hobby. Henny Kers is nog zo’n klassieke verzamelaar van die kleurige plaatjes van over de hele wereld en vertelt er graag meer over.

Het Stadshuus houdt zich graag aan de coronamaatregelen, waardoor er plaats is voor dertig personen.


Eefdese verenigingen doen samen mee aan Rabo ClubSupport

EEFDE - Ook dit jaar slaan een tiental verenigingen/stichting uit Eefde de handen ineen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor de actie Rabo ClubSupport. Er wordt op een tweetal momenten een flyer huis aan huis bezorgd in Eefde waarin leden van de Rabobank opgeroepen worden om zijn of haar stem uit te brengen op de Eefdese verenigingen door middel van de Rabobank bankieren app of via de website www.rabobank.nl/clubsupport. Hoe meer er gestemd wordt hoe groter de bijdrage voor de deelnemers aan de Rabo ClubSupport.


Dienst van Gebed en Heelheid

LOCHEM - Op zondag 4 oktober om 10.00 uur is er een Dienst van Gebed en Heelheid in de Gudulakerk in Lochem. Het thema van deze dienst is ‘Bedreiging of bevrijding’. Ds. Corien Veenhuizen is de voorganger.

Het accent van deze dienst ligt op lichamelijke en geestelijke heelheid. Er worden namen genoemd van zieken of gemeenteleden die bemoediging nodig hebben en er wordt speciaal voor hen een kaars aangestoken. Iedereen die dat wil krijgt de mogelijkheid om een zegen te ontvangen op de plek waar men zit. Bij binnenkomst kan men een kaarsje aansteken. Opgave verplicht via aanmelden@pglochem.nl. Voor vervoer kan men contact opnemen met de heer Henri v.d. Kolk via 0573 - 254 047.


Paddenstoelen opspeuren

GORSSEL - Op zondag 4 oktober leer je alles over paddenstoelen op de Gorsselse Heide. Er is een afwisselende route van circa 3 km uitgezet. Onderweg vertellen paddenstoelenkenners over de wereld van de paddenstoel. De wandeling is het leukst voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd.

Starten kan tussen 11.00 en 13.00 uur op de hoek van de Elzerdijk en de Gerrit Slagmanstraat. Men kan dan in eigen tempo de route volgen. Neem zo mogelijk een spiegeltje mee. Duur van de tocht is circa 2 uur. Honden zijn niet toegestaan. Inlichtingen bij Klaske ten Grotenhuis via 0575-471995. Vooraf aanmelden verplicht per e-mail op: raats36@gmail.com (vol is vol).


markegorsselseheide.nl