Diverse gewaardeerde buren werden verrast met een lekkere slagroomtaart. Foto: PR
Diverse gewaardeerde buren werden verrast met een lekkere slagroomtaart. Foto: PR

Buren verrast met taart

LOCHEM - Afgelopen zaterdag 26 september was het Burendag. Team Opbouwwerk van Stichting Welzijn Lochem had een speciale Burendag-actie 'Verras je buren' uitgezet. Zo’n 25 inwoners van de gemeente Lochem hebben de moeite genomen om een aanmelding te verzorgen van een buurtgenoot. Op zaterdagochtend zijn deze zeer gewaardeerde buren verrast met een lekkere slagroomtaart.

Of het nu om uitlaten van de hond gaat, hulp bij allerlei klusjes om het huis of er zijn voor een praatje en luisterend oor als iemand je nodig heeft, de inzet van deze buren wordt als bijzonder fijn ervaren. Wereldbakker Wijnand uit Laren heeft deze actie mede mogelijk gemaakt, samen met vaste klanten die spaarpunten beschikbaar hebben gesteld voor de actie 'Verras je buren'.

Bevorderen van contact in en met de buurt, dat is waar Burendag over gaat en wat Team Opbouwwerk van harte aanmoedigt. Ook na Burendag kan men contact opnemen met Team Opbouwwerk als men een initiatief voor de buurt wil opzetten of daar hulp bij wil ontvangen. Neem contact op met met Stichting Welzijn Lochem via 0573-297 000 en vraag naar Team Opbouwwerk.

Diverse gewaardeerde buren werden verrast met een lekkere slagroomtaart.  Foto: Arjen Dieperink