Bart Veeze Nederlands kampioen

Bart Veeze Nederlands kampioen

LAREN - Vorige week 20 september is Bart Veeze van de vereniging de St. Steffenrijders uit Laren met de hengst Imposantos Nederlands kampioen geworden in de dressuur klasse ZZ Zwaar.

Het kampioenschap werd over twee proeven gereden. Beide proeven wisten Bart en Imposantos te winnen, in de kür op muziek behaalden ze een score van 81 procent.

De bedoeling is dat Bart Imposantos volgend jaar gaat uitbrengen in de Lichte Tour, dit is weer een stap hoger dan waar zij nu in rijden.

Eerst komt de WK-selectie voor jonge dressuurpaarden eraan. Hij hoopt zich daar te kwalificeren met Imposantos maar ook met Kyton, waarmee hijal drie wedstrijden voor kwalificatie van de Subli cup won (een wedstrijd voor 4 en 5-jarige dressuurpaarden). De finale om de Subli cup wordt in december verreden net als het WK voor jonge dressuurpaarden.

Voor de St. Steffenrijders komt er ook een druk weekend aan. Op het terrein in Laren is de basissport actief in de dressuur voor zowel pony’s als paarden van de klasse B tot en met de klasse ZZ licht. Op 25 oktober wordt de tripalon weer verreden, hier wordt een dressuurproef verreden en dan een rit door het bos heen van ongeveer 10 km met hindernissen. Niets moet en alles mag.