Tweevoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop (59) komt een gratis clinic verzorgen bij LTTC De Toekomst. Foto: PR
Tweevoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop (59) komt een gratis clinic verzorgen bij LTTC De Toekomst. Foto: PR

Bettine Vriesekoop opent OldStars tafeltennis in Lochem

LOCHEM - Op woensdag 7 oktober is de kick-off van OldStars tafeltennis. Tweevoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop (59) verzorgt dan een gratis clinic in Lochem. Als ambassadrice zet zij zich in om ouderen in beweging te krijgen en fit te houden. OldStars tafeltennis is een initiatief van tafeltennisvereniging LTTC De Toekomst, de NTTB en het Nationaal Ouderenfonds. De start wordt mede mogelijk gemaakt door het Provincie Gelderland.

OldStars tafeltennis is een aangepaste spelvorm voor tafeltennis op latere leeftijd. Iedereen kan meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Naast de laagdrempelige sport tafeltennis biedt een OldStars-trainer andere beweegvormen aan. Ook gezellig samen koffiedrinken en bijkletsen zijn vaste onderdelen van elke training op de woensdagochtend.

OldStars tafeltennis is een van de spelvormen van het programma OldStars Sport. Henk Franssen en Bert Boers, twee van de kartrekkers binnen LTTC De Toekomst: "Wij vinden het super dat Bettine Vriesekoop OldStars tafeltennis bij ons komt introduceren. De trainingen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een blessure of juist op zoek zijn naar een leuke en gezellige sportactiviteit. Ook wanneer iemand iets ouder is of voorzichtig weer in beweging wil komen, is OldStars tafeltennis heel erg geschikt. Maar naast het trainen is de gezelligheid samen het belangrijkst!".

Gratis clinic
Een potje tafeltennissen tegen de kwartfinaliste van de Olympische Spelen in 1988? Trek makkelijke schoenen aan en doe mee. Batjes zijn aanwezig bij LTTC De Toekomst. Bettine Vriesekoop verzorgt de clinic op woensdag 7 oktober in de Jan Wissinkhal aan de Runmolenlaan 17 in Lochem. De clinic start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Koffie en thee staan klaar. Tijdens dit evenement wordt rekening gehouden met de RIVM-maatregelen.

Aanmelden
Vooraf aanmelden voor de clinic kan bij LTTC De Toekomst via oldstars@lttcdetoekomst.nl of bij Henk Franssen via 06-28100583. De eerste wekelijkse training van OldStars tafeltennis in de zaal van de LTTC start woensdag 14 oktober om 09.30 uur. Aan de eerste trainingen kan men kosteloos deelnemen.