Gratis verkeerskennis opfrissen

LOCHEM - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Lochem.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo zijn er nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden.

In twee bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Lochem. De eerste bijeenkomst is op woensdag 4 november 2020 van 10.00 tot 12.00 uur. De tweede bijeenkomst is op woensdag 18 november 2020 van 10.00 tot 12.00 uur. Locatie: ’t Onderschoer, Beukenlaan 1 in Barchem. Men wordt op beide dagen verwacht. De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. VVN heeft maatregelen getroffen om de cursus coronaproof uit te voeren. In verband met COVID-19 is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan een individuele praktijkrit.

Aanmelden

Vanwege de beperkte capaciteit adviseert VVN direct aan te melden via de website www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Lochem. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Meer informatie: 0575 – 510 144. Men ontvangt een week voor aanvang een bevestigingsbrief.