Jan Ottink Band: thuiswedstrijd in schouwburg Lochem

LOCHEM – De Jan Ottink Band staat op zaterdag 10 oktober in de Schouwburg Lochem. Een thuiswedstrijd dus voor Lochemer Jan Ottink. Door de coronamaatregelen wordt het een bijzondere voorstelling. Met beperkingen maar ook met een bijzondere sfeer. Ook de repertoirelijst is aangepast aan de gelegenheid. Bezoekers kunnen rekenen op veel oude bekende liedjes maar maken ook kennis met enkele nieuwe nummers.

Vorige week leek het er even op dat de voorstelling niet door zou kunnen gaan, door de nieuwste coronamaatregelen. De schouwburg heeft echter ontheffing van de 30-personen-regel gekregen van de Veiligheidsregio. Regels zijn er echter wel. Het maximale aantal bezoekers is 90 en bij binnenkomst is een mondkapje verplicht. Er is geen pauze en geen nazit. Wel is het toegestaan om een drankje mee te nemen de zaal in. Verder is er geen vrije plaatskeuze. Bezoekers worden door medewerkers van de schouwburg een plaats aangewezen. Huisgenoten mogen naast elkaar zitten maar verder wordt steeds anderhalve meter onderlinge afstand in acht genomen.

Naam en faam
De Jan Ottink Band maakte naam in de jaren ’90 met jaarlijks tussen de 60 en 80 optredens in cafés, zalen en op festivals. Na de scheiding van band en voorman legde Ottink zich vooral toe op muziektheatervoorstellingen waarbij hij telkens de beste muzikanten om zich heen verzamelde. Muzikanten die zowel ingetogen en loepzuiver kunnen spelen maar die ook kunnen los gaan als het moet.

Bezetting
De huidige bezetting van de Jan Ottink Band houdt al enige tijd stand en staat als een huis. Voeg daarbij een eveneens goed ingespeeld team van geluid- en lichtmensen en de show is compleet. De kwaliteit verbaast elke keer weer veel mensen, zo is af te leiden uit de reacties na elk optreden.

De band bestaat momenteel uit:
Jan Ottink – zang, gitaar, saxofoon, mondharmonica
Susan Waanders – zang, trompet, bastuba
Raimond Surquin – gitaren, zang
Berry Vink – toetsen, accordeon, zang
Patrick Hissink – drums, percussie
Dayenne Wielheesen – basgitaar, contrabas, zang

Lastige periode
Net als voor alle artiesten is 2020 een lastig jaar voor de band. Lange tijd kon niet worden gerepeteerd en van optreden kwam het ook niet. Pas begin september was er een weer een (dubbel)concert in natuurtheater ‘t Zandgat in Zeddam. Deze maand, op 24 oktober, staat ook nog een voorstelling in het Streektheater Aalten op de agenda, als corona daar geen roet in het eten gooit.

Een aantal leden van de Jan Ottink Band is (nagenoeg) beroepsmuzikant. Vooral voor hen is het van belang dat er weer wat inkomsten worden gegenereerd. Dat valt door het beperkte aantal toeschouwers dat mag worden toegelaten toch al niet mee, maar als alle kaarten worden verkocht helpt dit enorm. Ze zijn online te koop via de website van de Schouwburg Lochem. (www,schouwburglochem.nl)

Meer op: www.facebook.com/janottinkband