Charlotte de Bourbonlaan als eerste aan de beurt voor pilotproject 'Gravenbuurt'

Charlotte de Bourbonlaan als eerste aan de beurt voor pilotproject 'Gravenbuurt'

Vervolg van voorpagina
Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Eind 2019 organiseerde het Viverionteam met de andere deelnemers buurtbijeenkomsten in de Charlotte de Bourbonlaan, Louise de Colignylaan en de Graaf Janlaan voor het pilotproject 'Gravenbuurt'. De interesse van de bewoners van de drie lanen voor een actieve bijdrage werd gepolst. "Vanuit de Charlotte de Bourbonlaan en Graaf Janlaan gaf een aantal bewoners positieve reacties over interesse en betrokkenheid. Door de start van de tweede fase van de renovatie in de andere twee straten, is de keus gemaakt om in eerste instantie de Charlotte de Bourbonlaan in z’n geheel aan te pakken", aldus woordvoerster en opbouwwerkster Seher Boya.

Tijdens de laatste buurtbijeenkomst konden bewoners meebeslissen over het soort beplanting voor de verschillende groenvakken. Doel was om een bloeiende en vrolijke buurt te creëren voor de bewoners maar ook voor insecten. Door een bloeiende buurt te verwezenlijken hoopte men tegelijkertijd de overlast door hondenpoep te verminderen. Ook sloot het aan bij de groene karakter van Lochem.
Een van de bewoners was het daar roerend mee eens: "Samen hopen wij dat de actie ook de hondenpoepoverlast in de buurt vermindert. Nu zijn de groenperkjes mooi en nieuw ingericht en dat moet er wel voor zorgen dat mensen twee keer nadenken, toch?"

Planten
Afgelopen donderdag was het dan zover. De bewoners van de Charlotte de Bourbonlaan sloegen aan het planten onder toeziend oog en met diverse tips van Circulus Berkel. Een ander onderdeel van de pilot was het gezamenlijk onkruidvrij maken van een aantal voortuintjes van huurders van Viverion, Hiervoor hadden enkele huurders zich aangemeld. Maar dat kon door de aangescherpte coronamaatregelen niet doorgaan. Dit initiatief zal op een later moment in samenspraak met de huurders, Viverion en Stichting Welzijn Lochem worden uitgevoerd.

Aan het eind van de ochtend was de afsluiting van het project groen in de straat. De bewoners kregen van Niels Borgerink namens Circulus Berkel enkele onderhoudstips en Team Opbouwwerk gaf aan de deelnemers een presentje.

"Het is de wens dit initiatief in de toekomst ook uit te voeren in andere straten. Met de buurt en voor de buurt om hun straat in bloei te zetten of op te laten bloeien. Leuke ideeën over de buurt zijn van harte welkom. Men kan contact opnemen met het Team Opbouwwerk van de Stichting Welzijn Lochem. Wij denken graag met jullie mee. Bevorderen van contacten in en met de buurt moedigen wij van harte aan", aldus Seher Boya.

Aanmelden kan via tel. 0573-29700 of e-mail info@welzijnlochem.nl.