Beeld uit de film Kapsalon Romy. Foto: PR

Beeld uit de film Kapsalon Romy. Foto: PR

Jeugdfilm Kapsalon Romy in Filmhuis Lochem

LOCHEM - Dinsdag 18 oktober om 15.00 uur is bij Filmhuis Lochem de jeugdfilm Kapsalon Romy zien in Schouwburg Lochem. De film heeft onlangs 4 prijzen (Gouden Kalveren) gewonnen.

Kapsalon Romy: Romy is een meisje van een jaar of 10. Haar ouders zijn gescheiden. Nu moet Romy elke middag naar haar oma, die een kapsalon runt. Oma Stine is nooit erg lief voor Romy geweest. Ze was altijd druk met de salon. Romy vindt haar ook erg streng. Maar ja, Romy doet wel wat haar moeder zegt: elke dag braaf naar oma. Dan blijkt dat het er eigenlijk wel heel leuk is: ze mag oma helpen. Ook is oma anders geworden: ze is niet meer zo pinnig. Ze is zorgelozer, ze is vrolijk. Maar ze raakt ook dingen kwijt. Romy gaat steeds meer van haar oma houden. Oma heeft één grote wens. Romy vat het plan op om samen met oma deze wens te gaan vervullen. Ze beleven samen een geweldig avontuur. Wat dat is, blijft hier geheim. Kapsalon Romy, een vrolijke, liefdevolle film over beginnende dementie; een film over een warme relatie tussen oma Stine en kleindochter Romy. Zij samen tegen de rest van de wereld.

Kaarten zijn online verkrijgbaar of aan de kassa. Print de tickets van tevoren uit of download de e-ticket op uw telefoon.


schouwburglochem.nl