PEKLO-voorzitter Freddie Betiink kan dit jaar zijn jonge Japanse kwartels niet aan het grote publiek laten zien. Foto: Arjen Dieperink

PEKLO-voorzitter Freddie Betiink kan dit jaar zijn jonge Japanse kwartels niet aan het grote publiek laten zien. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

PEKLO slaat een jaartje over

Jaarlijkse dierenshow gaat niet door: 'We willen geen broeinest zijn'

Door Arjen Dieperink

KLEIN DOCHTEREN - Aankomende zaterdag zou het normaal gesproken plaats hebben gevonden, de jaarlijkse show van de Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Lochem, beter bekend onder de afkorting PEKLO.

Freddie Bettink is voorzitter van PEKLO. "Ieder jaar houden wij in zalencentrum Bousema de jaarlijkse show van onze dieren. Dit jaar kan het niet plaatsvinden. Wij kunnen eenvoudig niet de anderhalve meter in acht nemen en ook willen wij niet een broeinest zijn".

In het honderdtweejarig bestaan van de vereniging vond er bijna ieder jaar een show plaats, behalve tijdens de Tweede Wereldoorlog en tijdens de vogelpest. "De meeste bezoekers van onze show en ook onze leden vallen in verband met hun leeftijd in de risicogroep", vult Bettink aan.

In zijn keuken staan enkele prijscertificaten uit de jaren 2012, 2015 en 2016. Voor de jeugdleden heeft PEKLO wel een wedstrijd georganiseerd. Deze vond vorige maand plaats. De jeugdleden kregen een tijdspad mee wanneer ze hun beste dier aan de jury konden laten zien. "Dat gebeurde op veilige afstand en tussen de jeugdleden in hadden wij tijd ingepland zodat men elkaar niet kon tegenkomen."

De jeugdprijswinnaars, Deyon Koning (Konijn), Mirthe Haitink (dwerg hoender) en Boy Reurkers (Serama) ontvingen van de vereniging een beker.

"Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om een tentoonstelling te organiseren. Voor nu slaat PEKLO een jaar over", laat de PEKLO voorzitter weten terwijl hij zijn jonge Japanse kwartels bekijkt.