Opbrengst collecte Brandwonden Stichting

ALMEN - In de week van 4 tot en met 10 oktober collecteerden in heel Nederland 55.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Almen gingen de collectanten langs de deur. Ondanks de lastige omstandigheden vanwege corona is er toch 810,50 euro opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten. Alle gulle gevers bedankt.

Bea Diepeveen heeft dit jaar, na 25 jaar trouwe dienst, voor het laatst deze collecte georganiseerd. Bea: "Langs deze weg nogmaals een woord van dank aan alle collectanten die mij al die jaren hebben geholpen om de collectes tot een succes de maken. Hopelijk kan mijn opvolger (misschien wilt u dat zijn?) in de toekomst van jullie enthousiasme en inzet gebruik maken."


Lichtjesavond in Eefde

EEFDE - De Ontmoetingskerk in Eefde biedt op zaterdagavond 31 oktober vanaf 19.00 uur de gelegenheid om een kaarsje aan te laten steken ter nagedachtenis aan overleden gemeenteleden en dorpsgenoten. Mensen die afscheid hebben moeten nemen van een dierbare kunnen de naam van de overledene doorgeven. Bij het aansteken van de kaars worden deze namen genoemd.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen nabestaanden er niet fysiek bij aanwezig zijn. Daarom wordt het rechtstreeks uitgezonden via de website van de kerk. Naast het aansteken van de kaarsen zal er muziek klinken en zullen gedichten worden voorgedragen. Aan het eind van deze korte plechtigheid wordt de kerkklok worden geluid. Dat zal rond 19.30 uur zijn. Daarnaast worden de Eefdenaren opgeroepen op dat tijdstip een kaars aan te steken en voor het raam te zetten, als teken van verbondenheid met hen die een dierbare zijn verloren. Namen kunnen vóór 30 oktober worden doorgegeven aan ds. D. van Doorn via 0575-431221, Bolina Aalderink via bolinakeukenmeester@hotmail.com en Marijke Fomenko via marijkefomenko@hotmail.com....
Op zondagmorgen 1 november om 10.00 uur zal ds. Van Doorn voorgaan in de gedachtenisdienst in de Ontmoetingskerk. Deze dienst is te volgen via de site van kerkdienst gemist (kies Gelderland /Eefde).


ontmoetingskerk-eefde.nl

kerkdienstgemist.nl


Inloopochtend als alternatief voor Alzheimer Café Lochem

LOCHEM - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert normaal gesproken maandelijks een Alzheimer Café in Lochem. Daarnaast wordt er op een aantal avonden in het jaar een thema-avond georganiseerd voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Het Alzheimer Café Lochem heeft besloten om voor dit jaar haar reguliere bijeenkomsten te annuleren.

Er is door de vrijwilligers gezocht naar alternatieve contactmomenten. In plaats van de AC’s van 13 november en 11 december worden er inloopochtenden georganiseerd voor lotgenoten om elkaar te ontmoeten in het bijzijn van een paar vrijwilligers. En als het toegestaan is natuurlijk met een lekker bakje koffie/thee. Dit vindt plaats in het Stadhuus en uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Beide ochtenden 13 november en 11 december is de inloop vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur.