Almen krijgt milieuparkje aan Blauwedijk

Almen krijgt milieuparkje aan Blauwedijk

ALMEN - In de week van 9 tot en met 13 november begint Circulus-Berkel met de aanleg van een milieuparkje aan de Blauwedijk in Almen. De tijdelijke voorziening met bovengrondse containers langs de Staringweg werd in december 2019 opgeheven. Sinds die tijd moesten inwoners van Almen het zonder voorziening voor de inzameling van onder meer glas en textiel stellen. Onlangs heeft de Raad van State het beroep van omwonenden tegen het realiseren van een milieupark langs de Blauwedijk ongegrond verklaard. Daardoor kan de aanleg van het milieuparkje op die plek nu toch beginnen. Er komen containers voor restafval, oud papier, glas, PMD (plastic, metaal en drankpakken) en textiel. Of er ook een ondergrondse container voor luiers komt, is afhankelijk van het besluit dat de gemeenteraad eind dit jaar over het Afval- en Grondstoffenplan neemt.

De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer een week duren. De Blauwedijk blijft gewoon bruikbaar voor het verkeer. Om de containers goed bereikbaar te maken, komt er nieuwe bestrating en een parkeerstrook. Voor het milieuparkje komt een haag.

De gemeente Lochem wil vermindering van de hoeveelheid restafval tot 30 kg per inwoner per jaar in 2025. Onder meer door het uitbreiden van de mogelijkheden om grondstoffen aan te bieden, zoals milieuparkjes.