Ook de zolder wordt geïsoleerd. Foto PR

Ook de zolder wordt geïsoleerd. Foto PR

Arjen Dieperink

Veteranen ontmoetingscentrum opgeknapt tijdens coronapauze

EEFDE - Het Veteranen Ontmoetingscentrum Detmerskazerne is vanwege de coronamaatregelen gesloten voor bezoek. Wel is er intussen flink geklust.

Door Arjen Dieperink

"Het is vandaag de Detmers Doe Dag”, zegt Serge van Dijk, beheerder van het Veteranen Ontmoetingscentrum in Eefde. Hij is nog niet uitgesproken of er bungelen er wee benen uit een gat in het plafond, zoekend naar de trap die eronder staat. Even later zijn twee mensen de ladder afgedaald. Eén van hen is de 65-jarige veteraan Mel van Ommenkloeke, gekleed in een Ferrari-overall. Mel pakt zijn mobiel en tovert een foto op het scherm: "Kijk, wij hebben de zolder geïsoleerd. Straks nog de puntjes op de i zetten, maar dat doen we de volgende keer wel. Meer dan zestig vierkante meter hebben wij daar met ons tweeën aangepakt”, zegt de krasse Mel.
“Hangt die lamp niet te hoog?”, zegt veteraan Esther terwijl zij naar de werkzaamheden van Raymon Pieterse kijkt. Pieterse, bezig met de bedrading, kijkt om. “Nee, er komt nog een tafel onder en ik heb draad genoeg over om hem eventueel te laten zakken“, antwoordt hij.

"Het opknappen kunnen wij in een klein groepje mooi doen terwijl we ons keurig houden aan de RIVM-voorschriften", aldus Serge van Dijk. "Het voormalig kazernegebouw is oud. Enkel glas en niet geïsoleerd. Daar willen wij verandering in brengen. Tevens willen wij dat het gebouw van buiten er goed uitziet. Op het voormalige kazerneterrein wordt te zijner tijd gebouwd en je wil niet hebben dat de nieuwe buurt ons gebouw er verwaarloosd uit vindt zien. Dat zou ik ook niet willen”, zegt de beheerder van het ontmoetingscentrum. "Van de zolder tot en met de kelder zijn wij bezig. En zodra de horeca weer open mag zullen wij ons ontmoetingscentrum ook openen. Wij zijn solidair met De Sluis hier vlakbij”, laat Esther weten.


www.svon.nl/voc-lochem/