In de Kerksteeg is de vakwerkcontructie van het pand goed te zien. Foto: Henri Bruntink
In de Kerksteeg is de vakwerkcontructie van het pand goed te zien. Foto: Henri Bruntink Henri Bruntink

Pand 'Da Vinci' wordt in oude luister hersteld

LOCHEM - Het voormalige restaurant Da Vinci aan de Kleine Markt wordt geheel in oude luister hersteld. De nieuwe eigenaar H.J. Vreeman Beheer bv wil de monumentale elementen behouden en verbeteren. Binnen ontstaan twee huurappartementen op de verdieping en commerciƫle ruimte op de begane grond.

Door Henri Bruntink

Het pand Bierstraat 10 is een van de oudste in he centrum van Lochem. Het stamt uit 1615. De winkelpui aan de voorzijde is van 1890. Opvallend is unieke vakwerkconstructie aan de zijkant (Kerksteeg). In het jaar dat het pand werd gebouwd woedde een verwoestende stadsbrand in Lochem, waarbij het gespaard werd.

Eind 2021 gereed
Eigenaar Hendrik Vreeman laat desgevraagd weten dat er veel moet gebeuren. "We gaan alles in ere herstellen en weer mooi maken. De verwachting is dat alles eind 2021 gereed en verhuurd kan worden. De appartementen krijgen een eigen ingang aan de Achterstraat. De ruimte beneden kan worden gebruikt als winkel of horecabedrijf.

Informatie over de verhuur is te verkrijgen bij De Haan Schippers Makelaars dat vanaf 17 november is gevestigd aan de Larenseweg 53.