De jeugdleden van LHC kregen een speciale training van landelijke hockeyprofessionals. Foto: PR

De jeugdleden van LHC kregen een speciale training van landelijke hockeyprofessionals. Foto: PR 

Lochemse hockeyjeugd getraind door professionals

LOCHEM - Meer dan 100 jeugdleden van de Lochemse Hockey Club hebben dit weekend een speciale training gekregen van landelijke hockeyprofessionals. Het sporten van de jeugd in teamverband kan gelukkig doorgaan in coronatijd, uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen. Trainingen en wedstrijden zijn alleen binnen de eigen club toegestaan. Daarom organiseerde de hockeyclub zondag een clinic voor de jeugd uit de C- en D-teams (10- tot circa 13-jarigen).

Tijdens de clinic kon de jeugd niet alleen de kunst afkijken bij de professionals, ook werd hun eigen techniek bijgeschaafd. Maar het was voor de jongeren in deze tijd ook vooral fijn om met leeftijdsgenoten onderling een sportieve activiteit te hebben met een sociaal karakter.

Oud-international Joyce Sombroek
De clinic, mogelijk gemaakt door sponsor ABN AMRO, werd afgesloten met een zogenaamde shoot-out competitie, een soort penalty-competitie waarbij een speler één op één de keeper uitdaagt. De keepers van deze generatie konden maar mooi laten zien dat oud-hockeyinternational én keeper Joyce Sombroek niet voor niets uit Lochem komt.