Locatiemanager Corine Noorhoek (r) neemt de bloemen en het cadeau in ontvangst van mevrouw Betsy Antvelink van buurtvereniging Tuetsloe. Foto: H. Jansen

Locatiemanager Corine Noorhoek (r) neemt de bloemen en het cadeau in ontvangst van mevrouw Betsy Antvelink van buurtvereniging Tuetsloe. Foto: H. Jansen

Buurtvereniging Tuetsloe overhandigt
stenen gans aan Tusselerhof

LOCHEM - Woensdag 18 november overhandigden Betsy Antvelink en Henny Jansen namens het bestuur van de buurtvereniging Tuetsloe een stenen gans aan het Tusselerhof. “We zijn er erg blij mee. De gans krijgt een passende plaats in de binnentuin van onze locatie. De binnentuin is een mooie plek waar bewoners en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten”, laat locatiemanager mevrouw Corine Noordhoek weten.

Met de oplevering van de nieuwbouw is Tusselerhof, na een intensieve bouwperiode, na de zomervakantie opgeleverd en in gebruik genomen.

De bouw van woonappartementen (Tusselerstaete) en zorgappartementen (Tusselerhof) kreeg zijn gestalte op de plek van het voormalige hoofdgebouw. Met deze twee nieuwe locaties voorziet men in een groeiende behoefte aan woonvormen waar ouderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Ontmoetingsplek
Met de transformatie van het oude zorgcentrum naar een modern zorg- en woondienstencentrum heeft het Tusseler als wijk een ontmoetingsplek voor jong en oud erbij gekregen. Naast zorg bestaat voor de buurt de mogelijkheid om uit eten te gaan in Tusselerhof. Voor bewoners in de wijk een kans om zelfstandig te blijven wonen met alle zorg en diensten waar behoefte aan is.

Corine Noordhoek geeft aan dat zij trots is dat mensen uit de wijk hun weg weten te vinden naar het Tusselerhof. "We organiseren zorg en ondersteuning namelijk graag zoveel mogelijk rondom de plek waar mensen met plezier wonen.” Ook wordt er op het gebied van de AED nauw samengewerkt tussen het Tusselerhof en de buurtvereniging Tuetsloe.