Nieuwe uitgave Land van Lochem

LOCHEM - Onlangs verscheen een nieuwe uitgave van Land van Lochem, het tijdschrift van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem. Ook deze keer weer boordevol mooie verhalen uit het verleden van Lochem en omgeving.

Eddy ter Braak beschrijft de bijzondere en hartverscheurende geschiedenis van de Joodse familie Wijler in de periode voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een tweede bijdrage over de oorlogsperiode is van de hand van Tonny Roeterdink, die de loopbaan van Kapitein der Koopvaardij Johan Bernard Roeterink in herinnering roept. Beide verhalen staan nog in het teken van 75 jaar bevrijd Nederland, waaraan ook in de vorige nummers van Land van Lochem aandacht is besteed.

In de collectie van het Historisch Genootschap bevindt zich sinds begin dit jaar een bijzonder document, een militair zakboekje uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Naar de eigenaar ervan, de grenadier Willem Vrend uit Laren, is onderzoek gedaan en het resultaat is te lezen in het tijdschrift.

Verder is er weer een aflevering uit de serie Virtueel Museum en de rubriek Hartelijke groeten uit Lochem bespreekt een aantal historische ansichtkaarten rond het verhaal van de Hooiplukkers. In de reeks Monumenten in de gemeente Lochem is nummer 25 gewijd aan de fraaie en een tikje mysterieuze transformatorhuisjes, die de PGEM in de jaren 20 en 30 liet bouwen in en rond Lochem, Laren en Barchem. Kleine monumenten van bedrijf en techniek, die je zomaar over het hoofd zou kunnen zien. Wist u overigens dat u oudere afleveringen uit deze reeks en de vele andere artikelen die sinds 2002 in Land van Lochem zijn verschenen terug kunt vinden op de website van het Historisch Genootschap? Kijk hiervoor op www.hglochem.nl.

Land van Lochem wordt gratis verspreid onder de leden van het Historisch Genootschap en is voor 4,50 euro los verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink, Primera, Plusmarkt Cornelissen in Lochem en Plusmarkt Beuzel in Laren. Of wordt nu lid voor 2021 en ontvang dit nummer gratis.

Voor meer informatie, zie de website.


www.hglochem.nl