Een pakket schrijfsets dat maandag overhandigd is aan B&W van de gemeente Lochem. Foto: PR

Een pakket schrijfsets dat maandag overhandigd is aan B&W van de gemeente Lochem. Foto: PR

Schrijfactie Amnesty International Lochem en Gorssel

LOCHEM/GORSSEL - Jaarlijks rond 10 december, Internationale Dag van de Rechten van de Mens, worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in de gemeente Lochem schrijven mensen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ‘s werelds grootste mensenrechtenevent en verander een leven.

De gebruikelijke schrijfacties kunnen dit jaar niet doorgaan wegens corona. Dit jaar in Lochem geen Goede Doelen Markt met handtekeningenlijsten en het schrijven met de burgemeester of wethouders op het gemeentehuis. En in Gorssel geen tent met handtekeningenlijsten en brieven schrijven. Amnesty International heeft dit opgelost door eenpersoons schrijfsets aan te bieden. In deze sets zitten 10 voorbeeldbrieven, 1 schrijfbok, 1 pen en 10 groetenkaarten met voorbeelden. Iedereen die wil schrijven kan dit op een voor hem/haar veilige plek doen. Ondanks alle beperkingen heeft B&W van de gemeente Lochem toegezegd mee te werken aan de schrijfactie. Op welke wijze zal afhangen van de meest recente corona-ontwikkelingen.

De schrijfsets kunnen worden besteld via de werkgroep Lochem en Gorssel (zie hieronder naam en telefoonnummer). Hier kunnen de geschreven brieven ook weer ingeleverd worden. De werkgroepen zorgen voor verzending naar Amnesty Amsterdam.


Lochem: Dukke de Vries 0573-253423

Gorssel: Gerrie Makkink 0575-495290