Beeld van Sicario, Day of the Soldado. Foto: PR

Beeld van Sicario, Day of the Soldado. Foto: PR

December: filmmaand Filmhuis Lochem

LOCHEM - Filmhuis Lochem trakteert in december op diverse films: een thriller, kinderfilms, een romcom, een uitsmijter (De Beentjes van Sint-Hildegard), en een heerlijke kerstfilm. Alle gegevens zijn inmiddels op de website van Filmhuis Lochem te vinden.

Er mogen maximaal 30 bezoekers naar binnen (bij binnenkomst mondkapje verplicht). Aangezien er geen horeca is, mag men zelf eten en drinken mee de zaal innemen.

Vrijdag 4 december om 20.00 uur is in Schouwburg Lochem de actiefilm Sicario, Day of the Soldado te zien. Dit is een vervolg op het ijzersterke Sicario deel 1 (deel 2 is onafhankelijk van deel 1 te bekijken). Dinsdag 8 december om 20.00 uur is het gezinsdrama Sorry we missed you te zien.

Sicario, Day of the Soldado
Agent Matt Graver en Alejandro gaan de strijd aan, want de drugsoorlog aan de Amerikaans-Mexicaanse grens is compleet uit de hand gelopen, zeg maar, geëscaleerd nu de kartels zijn begonnen met het verhandelen van terroristen over de Amerikaanse grens. Om de oorlog te bestrijden werkt federale agent Matt Graver opnieuw samen met de temperamentvolle Alejandro. De tienerdochter van de tegenpartij van Reys wordt ontvoerd door de mannen van Graver. Hun plannen met haar zijn niet zo fraai. Maar of ze doorgaan is de vraag.

Sorry we missed you
Sorry we missed you is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach. Sorry we missed you vertelt het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky en Abby wonen met hun twee kinderen in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg en Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient hier en daar wat bij. Dan gaat Ricky aan de slag als eigen baas bij een postorderbedrijf aan de slag. Maar de werkdruk blijkt enorm en hij raakt verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Kaarten via internet 9 euro (aan de kassa 9,50 euro). Voor het complete aanbod van films, zie onderstaande website.


schouwburglochem.nl/filmhuis

Beeld van Sorry we missed you. Foto: PR