Bodil de la Parra in Lochem. Foto: PR

Bodil de la Parra in Lochem. Foto: PR

Lezingen Vrouwennetwerk Lochem gaan door

Voor leden ook digitaal zichtbaar

LOCHEM - “Wat fijn dat de lezingen weer doorgaan!” Dat was te horen tijdens het optreden van actrice, theatermaakster en schrijfster Bodil de la Parra, die op dinsdag 24 november voor de leden van het Kon. NVVH-Vrouwennetwerk afdeling Lochem kwam vertellen over haar in juni verschenen boek ‘Het brandende huis’.

Daarin staat de geschiedenis centraal van haar Surinaamse familie, die in Paramaribo in ‘misschien wel het mooiste huis van het hele Caribische gebied’ woonde. Helaas brandde het pand, dat in 1892 door Bodils over-overgrootvader werd gebouwd, in 2012 tot de grond toe af. Haar boek is een vervolg op de gelijknamige voorstelling, waarvan zij met een smeuïge Surinaamse tongval gedeelten speelde, tot hilariteit van de aanwezigen.

Muziek op 8 december
Dinsdag 8 december komt muzikant, filmer en verteller Klaas Bakker uit Amsterdam naar Lochem met een programma dat in het teken staat van Engeland. Hij toont beelden, vertelt verhalen en speelt live muziekstukken van bekende, vooral Britse, componisten. Omdat hij zowel ’s ochtends als ’s middags optreedt – dat gebeurde overigens eveneens met het optreden van Bodil de la Parra - kunnen in totaal maximaal 60 van de bijna 200 leden van het Vrouwennetwerk deze voorstelling bijwonen. Nadat de schouwburg vanwege de coronaregels een paar weken op slot ging en enkele lezingen moesten worden gecanceld, kunnen die inmiddels - voor weliswaar maximaal 30 personen - weer doorgaan. Daartoe is door het Vrouwennetwerk dan ook gedurende het hele winterseizoen een afwisselend programma samengesteld met sprekers uit alle delen van het land. De schouwburg kent strikte regels voor een veilige bijeenkomst: afstand houden, mondkapje op als je in beweging bent, eenrichtingsverkeer bij zowel het binnenkomen als bij het verlaten van de zaal en vooraf aanmelden.

YouTube
Voor wie er geen plek meer is in de schouwburg of voor leden die in deze tijd liever niet naar de schouwburg komen wordt de bijeenkomst gefilmd. Zij kunnen op YouTube gedurende een week toch kennisnemen van de presentaties. Dat kan via een uitsluitend voor leden beschikbare link.

Lid worden? Mail voor meer informatie naar secr-lochem@nvvh.nl of zie de website.


www.nvvh.nl