Burgemeester Sebastiaan van 't Erve in gesprek met Eddy Derks. Foto: Arjen Dieperink

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve in gesprek met Eddy Derks. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Burgemeester steekt marktondernemers hart onder de riem

LOCHEM – De ondernemers in de gemeente Lochem hebben tijdens de coronatijd het niet allemaal gemakkelijk. Afgelopen woensdag kreeg de Derks Groenteman, tijdens de wekelijkse marktochtend, burgemeester Sebastiaan van ’t Erve op bezoek. De burgemeester toonde zijn belangstelling en liet zich informeren over de coronamaatregelen die het bedrijf had genomen. Ook werden punten aangestipt om de markt voor de ondernemers en het winkelende publiek , in bijzonder in deze coronatijd, nog aantrekkelijker te maken. Het bezoek van de burgemeester aan de Markt werd door de aanwezigen zeer op prijs gesteld.

“In deze tijd mist iedereen het menselijk contact. Ik kom zelf ook op minder plekken door de beperkingen van corona. Waar het kan, luister ik met aandacht. Zoals vandaag op de Markt in Lochem. Ik vind het fijn om te horen van mensen hoe zij deze tijd doorkomen. En om mensen aan te moedigen om vol te houden. Er te zijn voor elkaar”.

De nieuwe coronamaatregelen waren tijdens het gesprek nog niet afgekondigd. Een woordvoerder van de gemeente Lochem liet afgelopen maandag weten: “Het is dus afwachten wat de nieuwe coronamaatregelen betekenen voor ons dagelijks leven”.