Jeugdlid Caden Jagt werd op de jubileumdag gehuldigd. Foto: PR

Jeugdlid Caden Jagt werd op de jubileumdag gehuldigd. Foto: PR

Wielerclub viert jubileum met jeugd

LOCHEM - Veertig jaar geleden, op 12 december 1980, richtte een groep jonge Lochemse wielrenners en schaatsers LWC de Paaschberg op. Wielrennen was toen nog geen wijdverbreide sport zoals nu, maar het waren wel de jaren van grote Nederlandse wielersuccessen, met de fameuze TI Raleigh formatie die in internationale wielerkoersen domineerde. Ook bij de Paaschberg draaide het fietsen in de eerste jaren vooral om het wielrennen, maar later in de jaren ’80 kwam ook het veldrijden en mountainbiken in de vereniging aan bod.

Vandaag de dag is LWC de Paaschberg de derde sportvereniging van Lochem, met 270 leden. Als accommodatie heeft de club een eigen mobiel clubhuis, in wielerstijl. Daarnaast is de wielerclub een samenwerking aangegaan met de Lochemse ijsclub, waarbij de fietsers de ijsbaan op sportcomplex de Elze gebruiken als trainingslocatie, voor de jeugd. De Paaschberg telt 40 jeugdleden, waarvoor op woensdag, vrijdag en zaterdag trainingsactiviteiten georganiseerd worden. Vanaf 6 jaar zijn kinderen welkom om op de fiets te komen trainen. De trainers brengen de jeugd spelenderwijs allerlei fietsvaardigheden bij. Omdat de jeugd de toekomst heeft, werd op de jubileumdag jeugdlid Caden Jagt gehuldigd als Nederlands kampioen tijdrijden bij de Jeugd in categorie 5 (jongens 12 jaar en meisjes 13 jaar). Caden zette op 13 september jongstleden namelijk de snelste tijd neer op een NK parcours van 5,6 km.

Door de huidige coronamaatregelen kunnen de leden voorlopig slechts in kleine groepjes samen fietsen. De grote jubileumviering laat daardoor helaas nog even op zich wachten. In 2021 hoopt de wielerclub een gezellig jubileumevenement voor al haar leden te organiseren. Voor meer informatie over de Paaschberg, kijk op www.depaaschberg.nl.

Jeugdlid Caden Jagt werd gehuldigd als Nederlands kampioen tijdrijden bij de Jeugd in categorie 5. Foto: PR