De kinderen van de Barchschole maakten samen prachtige kerstbakjes. Foto: PR

De kinderen van de Barchschole maakten samen prachtige kerstbakjes. Foto: PR

Mooi kerstgebaar van kinderen Barchschole

BARCHEM - De kinderen van de Barchschole hebben afgelopen vrijdag de ouderen van het dorp erg blij gemaakt. Alle leerlingen maakten gezamenlijk kerstbakjes, die door de groepen 7 en 8 persoonlijk bij de ouderen langs werden gebracht.

Op de Barchschole wordt gewerkt met kernconcepten: een aanpak voor wereldoriƫntatie die veel ruimte laat voor leerkrachten en leerlingen, maar waarbij wel doelgericht gewerkt wordt aan het krijgen van inzichten. De afgelopen weken was de school druk binnen het kernconcept 'Binding'. Hoe verbinden we ons met elkaar? Thuis, op straat maar ook tussen landen? Hoe zien we dat terug in groepen en samenlevingen? Nu en vroeger?
Van daaruit ontstond het idee om voor de ouderen in Barchem een kerstbakje te maken, omdat het voor deze groep al moeilijk genoeg is in deze tijd en de kerst voor hen eenzaam kan zijn. De kinderen maakten gezamenlijk, groepsdoorbroken, onder het genot van kerstmuziek allerlei kerstbakjes, waarmee later op de dag de leerlingen van leerjaar 7 en 8 de ouderen persoonlijk verblijdden. Het gebaar deed ook de kinderen goed, omdat ter plekke een verbinding tussen jong en oud ontstond.