Biljarters krijgen meer ruimte in Dorpshuus Hoeflo

Biljarters krijgen meer ruimte in Dorpshuus Hoeflo

HARFSEN - Het ledenaantal van Biljartvereniging Harfsen (BVH) is de laatste jaren flink gegroeid. Vooral jongere spelers kwamen erbij. Het gebrek aan speeltijd dat daardoor ontstond wordt nu opgelost met de aanschaf van een tweede biljart.

Naast zeven competitieteams telt de vereniging ook recreatieve leden die geen wedstrijden spelen. Maar zowat elke avond is het biljart in Dorpshuus Hoeflo bezet door de wedstrijdspelers, waardoor er voor de andere leden nauwelijks gelegenheid is om te biljarten. Omdat er mogelijk volgend jaar een achtste team bijkomt, is na overleg tussen het bestuur van BVH en van Dorpshuus Hoeflo besloten om een tweede biljart aan te schaffen en van de vergaderruimte bij de bar een extra biljartruimte te maken. Hierdoor zal er ook gelegenheid zijn voor beginnende biljarters om lessen te volgen.

Begin dit jaar zette BVH zich al op de kaart door samen met Biljartbond LOGO in Hoeflo een groot toernooi te organiseren. Gedurende vier dagen werden er in de cultuurzaal door vele verenigingen wedstrijden gespeeld op maar liefst vijf biljarttafels. Populair is ook het jaarlijkse Zomeravondtoernooi.

De verbouwing zal grotendeels in eigen beheer plaatsvinden door vrijwilligers van zowel de biljartvereniging als van Dorpshuus Hoeflo. Binnenkort zal worden begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. De muur tussen het café en de vergaderruimte zal verdwijnen. Verder zal de instructiezaal een nieuw plafond krijgen en sfeervol worden aangekleed. Hiermee wordt de laatste fase van de modernisering van de bovenverdieping afgerond.

Uiteraard blijven de niet-biljarters na hun vergadering, cursus, les, repetitie, kaartavond, training of wedstrijd van harte welkom in het café, want voor hen verandert er niets.