De Golden Service Award voor een schoonmaakteam van de Stichting Marga Klompé. Foto: Theo Huijskes
De Golden Service Award voor een schoonmaakteam van de Stichting Marga Klompé. Foto: Theo Huijskes

Schoonmaakteam van De Hoge Weide is de beste in 2020

REGIO - Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé in het algemeen en het woonzorgcentrum annex verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem in het bijzonder werden donderdag 10 december jl. verblijd met een vermeldenswaardige gebeurtenis in hun bestaan. Het was namelijk het schoonmaakteam van De Hoge Weide, dat door het landelijke vakblad Service Management werd uitgeroepen tot het ‘Schoonmaalteam 2020’ in Nederland. Het uit zestien dames bestaande team had zich bij de voorselectie weten te scharen bij de beste tien finalisten.

Door Theo Huijskes

Coronabesmettingen goed onder controle
Het was de landelijke jury zelf die naar Lochem was getogen om in het gezellige Grand Café van De Hoge Weide de Golden Service Award te overhandigen aan een delegatie van het winnende team. Daarbij kwam vanzelfsprekend aan de orde dat het team net als de overige collega’s van doen heeft met een extra belastende tijd. Het team is werkzaam in de algemene huishouding en heeft ook ten tijde van corona alles onder controle weten te houden, hetgeen op zich al een compliment waard is. Afdeling De Hoge Weide kreeg in het voorjaar te maken met coronabesmettingen onder bewoners en zorgmedewerkers. Een zware en hectische periode, het winnen van de Golden Service Award is dan ook een mooie opsteker voor de instelling.

Professioneel, gastvrij en cliëntgericht team
De landelijke jury is vol lof over de wijze waarop het team van locatie De Hoge Weide haar werkzaamheden voorbereidt en uitvoert. “De beroepstrots druipt er op alle mogelijke manieren vanaf bij deze schoonmaaktoppers. Als ouderenorganisatie heeft men extra oog en aandacht voor hygiëne en kwaliteit. Bovendien is de totale aanpak van het schoonmaakteam een aantal jaren geleden al zeer gestructureerd opgezet, waarbij de werkprogramma’s voldoen aan alle richtlijnen. Naast een goede communicatie tussen organisatie en medewerkers, worden ook de juiste middelen en materialen ingezet en zijn de medewerkers goed geschoold. Het gaat hier om een zeer professioneel, gastvrij en cliëntgericht team.”

Alles in het belang van de bewoner
Joke Klein Gotink, eerste medewerker huishouding & dienstverlening, reageerde na afloop van de uitreiking van de award laaiend enthousiast. "Deze unieke vorm van waardering heeft dit team meer dan verdiend. En dit heeft niet alleen te maken met vakkennis of liefde voor het vak. Ook een stukje flexibiliteit en wat voor elkaar overhebben zijn zeker zo belangrijk. Zo is het invullen van invalbeurten om welke redenen dan ook nooit een probleem. Er wordt niet alleen een bijzonder professionele aanpak gehanteerd, maar we doen ons werk altijd in het belang van de cliënt. De trainingen die Marga Klompé verzorgt, helpen daar zeker aan mee. Hierdoor kunnen alle medewerkers individueel maar ook in teamverband uitstekend functioneren. De resultaten hiervan zijn zeker in de huidige coronatijd goed merkbaar. En daarom is een beloning, in dit geval in de vorm van deze award, zo waardevol.”