De cheque wordt door Erik Schiphorst en Marieke van de Kolk overhandigd aan Jan Los en Tonny Groot Koerkamp  (v.l.n.r.).  Foto: Arjen Dieperink

De cheque wordt door Erik Schiphorst en Marieke van de Kolk overhandigd aan Jan Los en Tonny Groot Koerkamp  (v.l.n.r.).  Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Rabobank schenkt De Veldhoek 5000 euro

HARFSEN - De deuren van De Veldhoek aan de Gentialaan 1 gaan open. De voorzitter van de Harfsense Stichting Ontmoetingsplek De Veldhoek, Jan Los, verwelkomt de vertegenwoordigers van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek, Marieke van de Kolk en Erik Schiphorst. Zij komen met een mooi en zeer welkom cadeau: een cheque van 5.000 euro.

Door Arjen Dieperink

Eenmaal aan tafel, op gepaste afstand, mogen de mondkapjes af. "Wat vinden jullie ervan?" vraagt Jan Los meteen, terwijl hij om zich heen wijst. Voor de vaste gebruiker van De Veldhoek is het vernieuwde ontmoetingscentrum oogstrelend, in vergelijking met de oude situatie. Voor de nieuwkomer oogt het keurig en nieuw ingericht. De Veldhoek heeft na het laatste bezoek van de Berkelbode, zo'n tweeënhalf jaar geleden een metamorfose ondergaan. Een airco hangt aan de muur. "Die is wel in de zomermaanden nodig, dan is het hier bloedheet", zegt de voorzitter van de Stichting. Hij wijst zijn bezoek ook op een groot, nog opgerold aan het plafond bevestigd projectiescherm, het nieuwe laminaat en de gordijnen. Daarna vertelt hij: "Onze vrijwilligers hebben er drie weken lang aan gewerkt, direct nadat de eerste lockdown voorbij was. Zowel de elektra maar ook het schilderwerk zijn onder handen genomen."
Jan Los is er samen met zijn medebestuurslid Tonny Groot Koerkamp duidelijk trots op. Marieke van de Kolk en Erik Schiphorst knikken instemmend dat het ontmoetingscentrum prachtig is opgeknapt. Leefbaarheid, daar draait alles om in De Veldhoek, dat de stichting huurt van IJsseldal Wonen, voor een symbolisch bedrag van één euro per jaar.

Gift
De vertegenwoordigers van de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek zijn met een missie gekomen. De enveloppe die erbij wordt gepakt bevat een cheque ter waarde van 5.000 euro. "De Rabobank wil betrokken zijn in de omgeving waar wij zitten. De sociale functie die de Veldhoek heeft ondersteunen wij van harte. Onze leden hebben voor dit project gestemd", laten de bankmedewerkers weten.
Zowel Tonny Groot Koerkamp als Jan Los zijn blij met de bijdrage. " Het is een groot bedrag, maar wij hebben ook van vele anderen, zoals van IJsseldal Wonen, Walburgisfonds, gemeente Lochem, Plaatselijke Belang Harfsen, steun mogen ontvangen. Daar zijn wij ook zeer dankbaar voor", aldus de voorzitter, Hij wijst erop dat er voor zo'n vijftienduizend euro aan materiaal is verwerkt door de vrijwilligers. "Zonder hun inzet, waar wij zeer dankbaar voor zijn, zouden de kosten veel hoger zijn uitgevallen." De bijeenkomst wordt onderbroken door een binnenkomende activiteitenbegeleidster. "Mag het projectiescherm omlaag?" vraag zij. Even later is zij met de voorbereidingen bezig zodat een klein gezelschap in De Veldhoek naar een film kan gaan kijken.

Op werkdagen, zover de coronamaatregelen het toelaten, is men in De Veldhoek welkom voor koffie, een spelletje of biljarten. Maar ook voor gymnastiek en koersbal. De Veldhoek kent ook een gezamenlijke maaltijd. Info: secretaris@ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl of 0573-431716.