Afbeelding: PR

Afbeelding: PR

Burgemeester sluit winkel vanwege niet naleven mondkapjes- plicht

LOCHEM - Op last van de burgemeester is vorige week donderdag een levensmiddelenwinkel in de binnenstad van Lochem gesloten voor de duur van twee weken. Het personeel was aan het werk zonder mondkapje en was na herhaaldelijk waarschuwen niet bereid om de mondkapjesplicht, die sinds 1 december geldt, na te leven.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve over de sluiting: "In deze tijd waarin de besmettingen oplopen, is de horeca gesloten en mogen niet alle winkels open zijn. Ik vind het onbegrijpelijk dat als je dan wel mag verkopen, je geen mondkapje draagt. Voor de bescherming van je klanten en van jezelf. De druk op de zorg is torenhoog. Samen moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan".


Kerstviering St. Josephkerk

LOCHEM - In tegenstelling tot de berichtgeving van vorige week heeft de Nederlandse bisschoppenconferentie vanwege de strenge lockdownregels besloten geen publieke vieringen te houden op Kerstavond en Kerstnacht in katholieke kerken.

Op Eerste Kerstdag is er om 10.00 uur een woord- en communieviering waarin pastoraal werker M. Engelage-van Langen voorgaat. De viering wordt opgeluisterd met medewerking van enkele cantors van het Gemengd Koor onder leiding van dirigent Frank van der Velden en organist Johan Dijkman. In verband met de maatregelen moet vooraf worden aangemeld via één centraal e-mailadres of telefoonnummer: ben.hemmer@hotmail.de of 06-22233255.

Op Eerste Kerstdag zal de kerk geopend zijn van 14.00 -17.00 uur om de Kerststal te bezoeken en de kerstsfeer te proeven met in acht name van de coronaregels.


Online harpmeditatie

LOCHEM - De werkgroep ‘Licht van Gudula’ heeft besloten om de bijeenkomst online te laten plaatsvinden. Maar in plaats van op tweede kerstdag in de Gudulakerk zal de online harpmeditatie onder leiding van Daniëlle van Driel Veltman plaatsvinden op kerstavond 24 december om 20.00 uur op een sfeervolle locatie in Lochem.

In deze corona-tijd wordt des te meer ervaren hoe kwetsbaar mensen zijn, hoe afhankelijk van elkaar en met elkaar verbonden. Velen bezinnen zich op hun situatie en op de toekomst. Hoe nu verder, welke keuzes moeten worden gemaakt? De stilte ervaren kan daar behulpzaam in zijn.
De organisatie is blij dat Danielle van Driel Veltman ook dit keer een harpmeditatie wil leiden. Deze meditatie zal een uur duren. Muziek en stilte zullen in een prachtige balans afgewisseld worden.
Dit keer hoeven belangstellenden de deur niet uit. Zij kunnen thuisblijven en deze harpmeditatie online bijwonen vanachter een computer, laptop, iPad of telefoon.

Scan de QR-code om aan te melden. Na aanmelden wordt een mail toegestuurd met de link naar YouTube. Na reservering volgt een mail met een betaallink om een vrijwillige donatie te doen ten behoeve van de muzikant en de organisatie.