Anneke Scholten en Herold Hissink van de Rotary club Barchem zetten zich in voor reanimatielessen voor de leerlingen van het Staring College. Foto: Arjen Dieperink

Anneke Scholten en Herold Hissink van de Rotary club Barchem zetten zich in voor reanimatielessen voor de leerlingen van het Staring College. Foto: Arjen Dieperink

Rotary club Barchem zet zich in voor reanimatieles

LOCHEM/BORCULO - De Rotary Club Barchem is druk bezig met haar actie voor reanimatieonderwijs op het Staring College. "Wij hebben contact opgenomen met het Staring College en gevraagd of zij meer aandacht aan reanimatie willen geven”, vertelt voorzitter Herold Hissink. “Wij bekostigen de lessen en het Staring College zet zich in om er ruimte voor te plannen tijdens de projectweken. Een aantal docenten zet zich hiervoor in. Zij hebben zich speciaal laten opleiden om die reanimatielessen te kunnen en mogen geven aan de leerlingen. Deze docenten verdienen van ons een pluim."

Behalve op het Staring College in Lochem worden de lessen ook aan de Beukenlaan en Herenlaan in Borculo gegeven. " Dit wilden we graag. Er kan iets op straat of op school gebeuren. Dan is het idee dat er altijd een leerling kan helpen zodat men niet machteloos staat toe te kijken. Als je het leert op school, dan gaat het nooit weg. Tenslotte heeft de jeugd de toekomst", aldus de voorzitter van de Rotary Club Barchem.

De Rotary wil met de verkoop van zes flessen wijn in een doos de actie bekostigen. Sommelier Anneke Scholten heeft drie verschillende wijnen uitgezocht: Grange de Rocs Blanc, Grange des Rocs Rouge en La Croix Belle Syrah, en een champagne, de Bauchet. De bestelling kan men coronaproof laten bezorgen of ophalen. Bestelling en info: 06-83236114.