'Fijn om er weer bij te zijn, bij dé krant van de regio'

Muziek, sport, natuur, cultuur, samen leven en werken, lief en leed. In en om Winterswijk gebeurt veel. Wat is het leuk om met pen, papier en camera op pad te gaan en verslag te doen van die gebeurtenissen, mensen te spreken. Hun verhalen op te schrijven. Zo'n verhaal doet er altijd toe. Het nieuwe jaar? In het kort: mooie berichten. Fijn om er weer bij te zijn, bij dé krant van de regio. Alle lezers een goed 2020 gewenst.

Sis Huiskamp

'Het 'dieptepunt' was van korte duur'

Mijn naam is Lineke Voltman en ik ben sinds kort correspondent van Achterhoek Nieuws. Een klein 'dieptepunt ' dit jaar was het opheffen van de Winterswijkse Weekkrant, waar ik sinds 2010 artikelen voor heb mogen schrijven. Maar het 'dieptepunt' was van korte duur, er volgde al snel een 'hoogtepunt': na twee maanden tekende ik een contract met Achterhoek Nieuws, zodat ik toch kon doorgaan met dit interessante werk, waarbij je veel mensen ontmoet en naar hun verhalen mag luisteren en deze uitwerken tot een artikel, zodat u er in Achterhoek Nieuws kennis van kunt nemen. Ik wens alle lezers een fijn Kerstfeest en een gelukkig en gezond 2020!

Lineke Voltman

Lieve Lezers
Ik wens u allen een grotere aarde toe, en zolang dat nog niet mogelijk is, een bredere en verdere horizon en natuurlijk een gelukkig 2020.

Clemens Bielen

'Verhalen over mens en maatschappij, kunst en cultuur'

Wellicht valt het u als lezer wel op waar ik vooral over schrijf: verhalen over mens en maatschappij, kunst en cultuur. geloof en kerkleven. Het zijn onderwerpen die mij na aan het hart liggen en waar ik met interesse en met de nodige passie u mee wil nemen in de verhalen die leven in de samenleving. Met plezier en liefde oefen ik dat uit, zowel in 2019 als in 2020. En met deze interesses in gedachten, wens ik u als lezer veel goeds, liefde, heil en zegen toe in het komende jaar. Dat u in ontmoetingen met anderen, uzelf mag herkennen door de ander te erkennen, dat u groeit en laat groeien en samen met de ander rondom u blijft bouwen aan een prachtige Achterhoek!

Met groet,
Leander Grooten

'Dat geeft me plezier en energie'

Ook in het afgelopen jaar heb ik weer een flink aantal interessante ontmoetingen gehad doordat ik voor Achterhoek Nieuws schrijf. Dat geeft me plezier en energie. Het laat me ook zien hoeveel leuke, initiatiefrijke mensen er in Winterswijk zijn. Er gebeurt veel in Winterswijk en het is leuk daarover te schrijven én daarna de positieve reacties te horen. Soms doen organisaties oproepen voor vrijwilligers of (bestuurs)leden. Als ik dan achteraf hoor dat die zich naar aanleiding van het artikel gemeld hebben, dan doet me dat deugd. Zo draag ik ook bij aan een levendig Winterswijk.
Ook advertorials schrijf ik graag. Er zijn zoveel mooie bedrijven in Winterswijk. Van ZZP tot multinational. Innovatieve bedrijven, ambachtelijke bedrijven... Ik mag graag een kijkje in de keuken nemen en vertellen hoe goed ze zijn.

Ik hoop ook in 2020 weer veel leuke artikelen te schrijven. Neem gerust contact met me op als er iets te melden valt!
Ik wens u het beste voor 2020!

Sander Damen

'We gaan ervoor'

In 2016 ben ik als correspondent gaan schrijven voor de Weekkrant. Dat heb ik vier jaar met plezier gedaan. Vaak zijn het heugelijke gebeurtenissen waarover je schrijft. Een jubileum, opening of andere festiviteit. Altijd leuk om te doen en vaak zijn het onderwerpen midden uit de samenleving. Echter, iedere week twee huis aan huis kranten bleek teveel van het goede. Vandaar dat de Weekkrant hier in de regio niet meer verschijnt. Gelukkig kon ik 'mee verhuizen' naar Achterhoek Nieuws. Een huis-aan-huis blad moet het vooral hebben van adverteerders. Daarom is het te hopen dat deze in toenemende verbonden blijven aan Achterhoek Nieuws. Wat is er mooier dan aan de keukentafel of op de bank het geritsel van het omslaan van de pagina's te horen, met volop ruimte voor het lokale nieuws, de activiteiten en allerlei interessante aanbiedingen. Aan ons, de medewerkers, zal het niet liggen. Iedere week doen we ons best om voor een boeiende krant zorg te dragen. Ook komend jaar gaan we er weer voor.
Bij deze wil ik u hele goede feestdagen toewensen en tevens een gelukkig en gezond 2020!


Han van de Laar

Gemeentepagina's vertellen niet het hele verhaal

In 2014 kreeg ik de mogelijkheid om voor het Achterhoek Nieuws Winterswijk te gaan schrijven. Schrijven voor de krant is mij niet helemaal vreemd. Ik had rondom 1990 al een natuurrubriek in de Nieuw Winterswijkse Courant en daarna korte tijd in de Gelderlander. Voor de Tubantia heb ik vele jaren een column geschreven, de Beekprikkel. Het is daarom niet verwonderlijk dat ik voor het Achterhoek Nieuws Winterswijk en voor Aalten Vooruit ook weer columns schrijf, de Randberichten. Mijn interesse voor natuur is eveneens niet verdwenen en leidde tot de Vanaf een bankje-reeks. Maar daarnaast ben ik ook "gewoon" verslaggever. Daarbij schrijf ik vooral veel over de politiek in Aalten en Winterswijk.

Omdat ik zelf 22 jaar gemeenteraadslid in Winterswijk ben geweest, weet ik dat het belangrijk is dat de inwoners op een goede en begrijpelijk manier over de politiek worden geïnformeerd. Ik zie het daarom ook als mijn taak om de besluiten te verduidelijken en waarom die worden genomen en hoe die tot stand komen. Het is goed dat daarvoor nog steeds plek is in de kranten, want de gemeentepagina's vertellen niet het hele verhaal. Voor mij zelf is het wel apart om de politiek nu op een heel andere manier te volgen. Eén ding is daarbij niet veranderd: vergaderingen duren regelmatig veel te lang. Gelukkig zijn er naast de politiek nog vele andere interessante onderwerpen, waarmee ik me zo nu en dan mag bezighouden, zoals cultuur en geschiedenis.

Bernhard Harfsterkamp

Veel leesplezier bezorgen'

Bij deze wens ik alle lezers van Achterhoek Nieuws een heel prettige jaarwisseling en een goed en gezond 2020. Hopelijk kunnen wij als correspondenten van onze krant u dan, evenals dit jaar, heel veel leesplezier bezorgen. Uiteraard wil ik daar mijn steentje aan bijdragen met prettig leesbare verhalen over opzienbarende onderwerpen. Zoals het initiatief van Hilde Gerritsen en Anouk ter Bille van Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA). Zij willen in het oosten van Gelderland een gedegen opleiding voor talentvolle voetbalsters opzetten, met als uiteindelijke doel de oprichting van een vrouweneredivisieteam. Een lovenswaardig initiatief dat steun verdient, niet alleen van de Achterhoekse voetbalverenigingen maar ook van geldschieters. Of de overgang van FC Winterswijk-jeugdspeler Rasmus Luisman naar FC Twente. Rasmus werd als voetballertje van de JO10-1 van zijn voormalige vereniging gescout door de eredivisionist, die hem daarop uitnodigde voor een aantal trainingsstages. Die resulteerden uiteindelijk in de vraag om dit seizoen in Enschede in de JO11-1 te komen spelen. Een uitnodiging die Rasmus uiteraard graag aanvaardde. Maar ik heb niet alleen over voetbal geschreven, wat ik heel graag doe omdat deze sport mijn belangstelling heeft. Ook over andere onderwerpen heb ik verhalen gemaakt. En ook dat met heel veel plezier. Ik hoop dan ook dat ik ook volgend jaar u kan 'trakteren' op mooi verhalen over tal van onderwerpen.

Bart Kraan