De leerlingen overhandigen de cheque. Foto: Samantha Zegers
De leerlingen overhandigen de cheque. Foto: Samantha Zegers Foto:

Hart onder de riem voor
Speelgoedbank Oost- Achterhoek

Leerlingen van de Bataaf zamelen geld in tijdens de kerstmarkt

WINTERSWIJK - CBS de Bataaf heeft op ludieke wijze geld opgehaald voor de Speelgoedbank Oost-Achterhoek. Op de sfeervolle kerstmarkt, die na afloop van de kerstviering werd gehouden, werd een bedrag van 350 euro opgehaald.

De opbrengst kwam voort uit de verkoop van zelfgemaakte creaties van de leerlingen, een loterij, eten en drinken en vrije giften. Enkele leerlingen van de basisschool overhandigden vol trots de cheque aan Ingrid en Melanie van de Speelgoedbank.

Vele uren knip- en plakwerk waren nodig om het verkoopwaar tijdig klaar te krijgen. De juffen en meesters hadden ingezet op producten van topkwaliteit en met succes. Het eindbedrag was boven verwachting hoog. Veel ouders/verzorgers, opa's en oma's, broertjes en zusjes en andere belangstellenden gaven gul voor het bijzondere goede doel.
De Speelgoedbank Oost-Achterhoek is er voor alle gezinnen met een laag tot minimaal bestedingsvermogen. Zeker in de dure decembermaand vervullen zij een enorm dankbare taak. CBS de Bataaf draagt dit initiatief een warm hart toe.

Lichtjes op de oorlogsgraven op de algemene begraafplaats. Foto: Willem van den Berg