Een belletje voor fijn contact in

corona-tijd

ZUTPHEN - Nu we zoveel mogelijk thuis zijn en in het belang van ieders veiligheid drukte vermijden, liggen verveling en eenzaamheid toch wel wat op de loer. Voor sommige mensen betekent het dat zij amper of geen andere mensen spreken. Voor anderen is het vooral vervelend dat bijna elk gesprek en elk artikel over het virus gaat dat ons leven nu zo beïnvloedt. Er zijn in de wijk mensen die niet naar buiten mogen én niet aan de deur kunnen komen. Maar die wel verlegen zitten om een praatje. Voor die bewoners van de wijk Noordveen in Zutphen is er de dienst ‘belletje’.

Via het telefoonnummer van Boodschappendienst Noordveen kan onder meer een aanvraag gedaan worden voor een gezellig praatje met een mede-wijkbewoner, via de telefoon. De telefonisten die de aanvragen behandelen zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Zij koppelen de aanvrager aan een vrijwilliger. De aanvrager en vrijwilliger stemmen samen af of er dagelijks, om de dag of wekelijks gebeld wordt.

Ook kan afgesproken worden wat onderwerpen van gesprek zijn. Bijvoorbeeld de natuur, ontwikkelingen in de wijk, herinneringen aan mooie muziek of iets anders wat u aanspreekt. Het contact is niet oneindig, maar stopt zodra de aanvrager dat wil. Dat kan na enkele keren bellen of na langere tijd.

Omdat er ook voor de vrijwilligers van de dienst veel kan veranderen gedurende de corona-crisis, is er voor hen altijd de mogelijkheid om de dienst terug te geven aan de telefonie. In overleg met de aanvrager wordt er dan een nieuwe vrijwilliger gezocht.

De vrijwilligers van Diensten Noordveen kijken uit naar mooie contacten en hebben de hand al op de telefoon. Dus bel naar 06-11646650 voor fijn contact in corona-tijd.

Voor meer informatie over de diensten ‘praatje, belletje, hond’, alsook over Boodschappendienst Noordveen, kijk op de website.


www.noordveenzutphen.nl