Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck op pad om Zutphense Pracht te bezorgen. Foto: PR
Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck op pad om Zutphense Pracht te bezorgen. Foto: PR

Zutphense Pracht eenmalig gratis bezorgd

Thema editie: 75 jaar bevrijding

ZUTPHEN - De nieuwste editie van Zutphense Pracht, hét magazine over erfgoed, ligt weer in de winkels. Het magazine staat dit keer vrijwel geheel in het teken van 75 jaar bevrijding. "Met verhalen over oorlogsburgmeester Dijckmeester en de Joodse onderduiker Frits Gies is het een bijzondere editie geworden", aldus hoofdredacteur Brigiet Bluiminck. "Het nummer is te koop in alle boekhandels in Zutphen en Warnsveld. En voor iedereen die nu liever niet zelf op pad gaat, bezorgen we Zutphense Pracht nu eenmalig helemaal gratis."

Bluiminck: "We worden in de huidige coronacrisis nog steeds verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat juichen we uiteraard alleen maar toe, maar we steunen óók de lokale ondernemers. Daarom hopen we dat iedereen Zutphense Pracht in de boekhandel gaat kopen."

Deze actie

geldt alleen

voor inwoners

van de

gemeente

Zutphen


"En voor hen die echt liever niet zelf op pad gaan, bezorgen we eenmalig Zutphense Pracht aan huis. Want we willen wel graag iedereen in de gelegenheid stellen de nieuwste editie van Zutphense Pracht te lezen. Dat kan door middel van een betaling op ons rekeningnummer of door middel van een tikkie. Zodra de betaling binnen is, bezorgen we zo snel mogelijk het nieuwe nummer gratis en voor niks. Dat gaan we als redactie en bestuur zelf doen. Zo kan iedereen veilig ons nieuwste nummer lezen." Deze actie geldt alleen voor inwoners van de gemeente Zutphen.

Bijzondere en persoonlijke verhalen
In deze editie staat onder meer een verhaal over Johannes Dijckmeester die meer dan 26 jaar burgemeester van Zutphen was en in de oorlog omkwam in concentratiekamp Sachsenhausen. Ook is er veel aandacht voor de verschillende boeken die zijn verschenen over de Zutphense bevrijding aan de hand van dagboeken. Daarnaast kun je lezen hoe bijzonder de bunkers rondom Zutphen eigenlijk zijn, wat er gebeurde op het terrein van Groot Graffel in Warnsveld en er staat een verhaal over Walraven van Hall, bekend van de film Bankier van het Verzet, in deze speciale editie.

Gratis bezorging
Zutphense Pracht is verkrijgbaar in alle boekhandels in Zutphen, bij Primera XL in Brummen en The Read Shop in Warnsveld voor slechts 6,95 euro. Gaat u liever niet zelf op pad en wilt u het nieuwste nummer wél graag lezen? Maak dan 6,95 euro over ovv naam en adres en op bankrekeningnummer: NL38RABO0103279830 tnv Stichting Zutphense Pracht. U ontvangt daarna zo snel mogelijk Zutphense Pracht 17 bij u thuis. Deze actie loopt tot 1 juni.

Liever een tikkie? Stuur dan een app met naam en adresgegevens naar 06-25084341 en u ontvangt een tikkie. Na betaling wordt het nummer zo snel mogelijk bezorgd.