De meiden met hun mutsen. Foto: PR
De meiden met hun mutsen. Foto: PR Foto:

Wollen mutsen 'honderd procent Gorssel'

GORSSEL - Wie in Gorssel deze prachtige mutsen voorbij ziet komen weet het zeker: die muts is echt helemaal handgemaakt, ín Gorssel.

De wol is van het schaap Selma, dat eerder aan de Ravensweerdseweg stond. Annie kreeg de vacht van Wilma Makkink. Er volgde een proces van wassen, kaarden, spinnen en verven met plantaardige verfstoffen. Het resultaat was een stapel bollen wol in de mooiste kleuren.
Tijdens het Kinderatelier hebben vier meiden van deze wol zelf hun mutsen gebreid. Steken opzetten, boordsteek, averechts, recht, minderen: ze kunnen het allemaal. "We hebben er hard aan gewerkt en zijn er apetrots op", zegt een van hen.
Er is momenteel gelukkig veel aandacht voor de arbeidsomstandigheden in de mode-industrie, over de herkomst van vezels en de duurzaamheid van de inhoud van de westerse kledingkasten.
Juist daarom is het zo leuk om te laten zien dat het óók anders kan: je eigen originele muts ontwerpen en die zélf maken van materiaal waar je zeker van weet waar het vandaan komt.


atelierhetrodeschaap.nl

Koffie met nieuwjaarsrolletjes bij kringloopwinkel De Werf

VORDEN - De grote verbouwing is grotendeels achter de rug en daarom nodigt kringloopwinkel De Werf, Enkweg 11 in Vorden iedereen uit om op zaterdag 4 januari tussen 09.00 en 12.00 uur de vernieuwde winkel te komen bewonderen onder het genot van een kop koffie met een nieuwjaarsrolletje. De winkel is qua vloeroppervlak 2,5 x groter geworden! Hierdoor heeft men nu de mogelijkheid ons grote assortiment aan goederen nog beter te etaleren. Verdere informatie: www.veilingcommissie.nl.

Schaap Selma, samen met haar grote vriend BorneB. Foto: PR