Hoe geven we de aarde door aan de generaties na ons?

Hoe geven we de aarde door aan de
generaties na ons?

LAREN - Woensdag 8 januari 2020 om 20.00 uur vindt in Kulturhus Laren een bijeenkomst plaats met het thema 'Hoe geven we de aarde door aan de generaties na ons?'. De Protestantse Gemeente Laren wil daar graag samen over nadenken. Iedereen is van harte welkom.

De kranten staan er vol van. Elke avond zien we er iets over op tv. Het klimaat en duurzaamheidsvraagstukken raken ons allemaal. De meningen en geluiden lopen sterk uiteen. Een te begrijpen opmerking van ouderen "Het zal onze tijd wel uit duren!", naast een evenzeer te begrijpen opmerking van jongeren "Jullie laten ons toch niet met problemen achter?". De Protestantse Gemeente Laren vraagt zich af of het eigenlijk niet neerkomt op de centrale vraag: Hoe geven we de aarde, waarvan we geloven dat we die van God gekregen hebben, op een goede en verantwoorde manier door aan de generaties die komen?

Wie daar een mening over heeft of eens wil horen hoe anderen erover denken, is woensdag 8 januari van harte welkom hier samen over in gesprek te gaan. Er wordt een inleiding op dit thema gegeven door ds. Jaap Jonk. In aanvulling daarop zal Swenne Bijzet vertellen hoe zij en haar gezin daar praktisch invulling aan proberen te geven. Na de pauze gaat men in groepen nadenken hoe we als gemeente en als individu met dit thema aan de slag kunnen.