V.l.n.r.:  Annelies Holterman (locatiemanager), Han Schellekens (directeur) en meester Emiel (PH school) Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r.: Annelies Holterman (locatiemanager), Han Schellekens (directeur) en meester Emiel (PH school) Foto: Arjen Dieperink Foto:

Opening zorghuis
Zutphenseweg

LOCHEM – Het Vandermolenhuis in Lochem is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Het huis aan de Zutphenseweg is vernoemd naar oud schoolhoofd van de Prins Hendrikschool, Jan van der Molen. Van der Molen, geboren op 10 februari 1931, zwaaide de scepter in de periode 1960 – 1989. Tot enkele jaren geleden woonde hij nog in het huis naast de school. Op 9 september 2018 overleed hij te Abbekerk. De Prins Hendrikschool is drie jaar geleden verhuisd naar de Burgemeester Leenstraat. Op de voormalige plek aan de Zutphenseweg zijn 21 kamers, studio's, ingericht. De cliënten ontvangen dagelijkse verzorging. De buurt verwelkomde 'de noabers ' met een schilderij. De kinderen van de Prins Hendrikschool waren vrijdag tijdens de opening aanwezig en zongen een kerstlied. Later bood de school een herinneringstegel aan.