Onderwerpen en gasten uit de gehele gemeente komen aan bod

Vervolg van voorpagina

LOCHEM/GORSSEL - De programma's worden met veel plezier gemaakt door een sterk team dat bestaat uit een mix van jong en oud, vrijwilligers en professionals en studenten en ervaren rotten in het vak. Aan de jongste afleveringen is te zien dat het zelfvertrouwen en de technische kwaliteit toenemen. De reacties zijn positief en het bereik groeit.

Op dit moment wordt actie ondernomen om ook doelgroepen te bereiken voor wie YouTube geen dagelijkse kost is. Want hoewel de digitale vaardigheden van ouderen in coronatijd stevig zijn toegenomen, is dit niet voor iedereen weggelegd. Zo worden verpleeg- en verzorgingscentra in de gemeente benaderd om een uurtje kijken naar Allemaal1 als gezamenlijke activiteit aan te bieden. Dit kan uiteraard op elk gewenst moment.

De redactie slaagt er tot nu toe goed in om onderwerpen en gasten uit de hele gemeente aan bod te laten komen. Tijdens redactievergaderingen wordt steeds in het oog gehouden welke kernen aan de beurt zijn. En wie denkt dat de gemeente te klein is voor een uur televisie in de week, vergist zich. Gaandeweg blijkt hoe rijk de gemeente is aan interessante mensen, verenigingen, ondernemers en cultuur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Opnames
De aanvankelijke live-uitzendingen konden niet meer doorgaan omdat dan teveel mensen tegelijk bij elkaar zouden zijn in de tijdelijke studio in de Schouwburg. Op dit moment wordt op woensdag per item opgenomen en is de uitzending na montage telkens op donderdag vanaf 18.30 uur te bekijken. Vooraf opnemen kost meer tijd dan live, maar biedt ook mogelijkheden om meer opnamen op locatie te integreren. Dit zorgt voor meer afwisseling en het vormt een mooie introductie van de gasten die aan de talkshowtafel aanschuiven bij presentatrice Anke Tragter. De vaste rubrieken 'Op de bank met...' met Gerda Greutink als gastvrouw, 'Verhalen van vroeger' van het Historisch Genootschap en 'Waan van de Dag', kunnen rekenen op veel belangstelling.

Tot begin maart
Het is de bedoeling dat Allemaal1.tv doorgaat tot begin maart. Mogelijk krijgt het nog een staartje omdat de verkiezingen er dan snel aankomen, maar hierover bestaat nog geen zekerheid. De programma’s kunnen mede worden gemaakt omdat de medewerkers door de coronamaatregelen meer tijd hebben. Als hun gebruikelijke activiteiten weer volledig op gang komen wordt het lastig om deze te combineren met televisie maken.

Kijk voor meer informatie op Allemaal1.tv of op de sociale-media-kanalen. De uitzendingen en de afzonderlijke items daaruit zijn te vinden door op YouTube te zoeken naar 'Allemaal1.tv'.