Gemeentebelangen moet op zoek naar een vervanger van raadslid Arjan Boeijink. Hij verhuist naar Zutphen. Foto: Arjen Dieperink
Gemeentebelangen moet op zoek naar een vervanger van raadslid Arjan Boeijink. Hij verhuist naar Zutphen. Foto: Arjen Dieperink

GB-raadslid Arjan Boeijink stopt vanwege verhuizing

LOCHEM - Arjan Boeijink heeft aangegeven de gemeenteraad van Lochem te verlaten. De reden van zijn vertrek is de verhuizing naar de gemeente Zutphen.

Sinds drie jaar zit Arjan Boeijink namens Gemeentebelangen in de raad. Door zijn verhuizing mag hij niet langer deel uitmaken van de gemeenteraad. Fractievoorzitter van Gemeentebelangen, Marja Eggink reageert: "In 2018 werd Arjan als raadslid gekozen. Als fractie en bestuur vinden wij het jammer dat de familie onze gemeente gaat verlaten. Uiteraard respecteren wij hun besluit. Wij zijn Arjan veel dank verschuldigd voor zijn inzet en het werk dat hij voor Gemeentebelangen heeft gedaan.”

Op 8 februari zal Arjan Boeijink afscheid nemen van de gemeenteraad. Zelf kijkt de GB-er Arjan Boeijink terug op zijn rol als volksvertegenwoordiger: "De partij Gemeentebelangen Lochem, zowel de leden, als het bestuur en fractie, ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat ik op de kieslijst ben komen te staan. Mede dankzij de kiezers die op Gemeentebelangen hebben gestemd heb ik plaats kunnen nemen in de gemeenteraad van Lochem.”

De samenwerking met het college, andere fracties en de medewerkers van de ambtelijke organisatie beschouwt Arjan Boeijink als zeer waardevol en een prettige ervaring.

Tenslotte laat het scheidend raadslid weten: "De contacten met de inwoners van de gemeente Lochem en de vele organisaties heb ik eveneens als zeer prettig ervaren. Dank daarvoor. Hierdoor kijk ik met veel plezier terug op de mooie functie die ik heb mogen vervullen, namelijk die van volksvertegenwoordiger.”

Volgens de te volgen procedure zal later de opvolging van Arjan Boeijink bekend worden gemaakt.