De Elf Marken helpt bij historisch plaatjesboek

GORSSEL - De Historische Vereniging De Elf Marken probeert nog zoveel mogelijk mensen aan het fraaie plaatjesboek 'Gemeente Gorssel door de jaren heen' te helpen. Als vervolg op de succesvolle Jumbo-actie biedt De Elf Marken de mogelijkheid om plaatjes te ruilen en/of te kopen en zelfs nog boeken aan te schaffen.

Vooral uit reacties van mensen buiten Gorssel heeft de vereniging begrepen dat lang niet iedereen voldoende plaatjes kon sparen om een boek vol te krijgen. Met het restant aan plaatjes van de Jumbo hoopt De Elf Marken met een gratis ruilactie nog een aantal mensen aan een compleet boek te helpen.
Er zullen ook mensen zijn die nog weinig of geen plaatjes hebben weten te sparen. Voor hen kan de vereniging complete setjes plaatjes nabestellen. Natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden, maar voor een relatief klein bedrag kan iedere inwoner van de oude gemeente Gorssel alsnog een compleet boek samenstellen. De boeken zijn door Jumbo huis-aan-huis verspreid, dus de meeste mensen zullen er nog een hebben liggen. Mocht dat niet het geval zijn, De Elf Marken beschikt nog over een beperkte voorraad lege boeken.

Prijzen
De historische vereniging heeft de prijzen laag kunnen houden: Een complete set van 268 plaatjes kost 7 euro en een leeg boek kost 10 euro. Leden betalen slechts 3,50 euro voor een set plaatjes en 5 euro voor een leeg boek. Om aan de ruilactie mee te doen of om complete sets plaatjes te bestellen moet het bestelformulier van de website worden gedownload. Op dat formulier staan ook instructies voor de eventuele betaling en waar het formulier en eventuele dubbele plaatjes kunnen worden ingeleverd. Elk dorp heeft een eigen inleveradres.

Lid worden
Wie nu lid wordt van De Elf Marken kan ook van het lage ledentarief gebruikmaken. Bovendien hebben nieuwe leden de mogelijkheid om voor slechts 10 euro het prachtige boek 'Stoomtram Zutphen-Deventer' te ontvangen. Dat kan worden aangegeven bij de aanmelding als lid op de website. De eerste tien aanmelders worden nog eens extra verblijd met alle vier de uitgaven van 'Ons Markenboek' van jaargang 2020.
Het lidmaatschap voor 2021 bedraagt 20 euro. Hiermee ondersteunen de leden niet alleen het historische werk van De Elf Marken, maar ontvangen zij het hele jaar door op diverse manieren interessante historische informatie over de vijf dorpen van de oude gemeente Gorssel. Zo verschijnt viermaal per jaar het verenigingsblad 'Ons Markenboek' en worden de leden tussentijds met een e-mail-nieuwsbrief op de hoogte gehouden van actueel nieuws. Zodra de coronamaatregelen dat mogelijk maken organiseert De Elf Marken in alle vijf dorpen weer lezingen. Aanmelden als lid kan op de website.

Oproep
De historische vereniging heeft tenslotte nog een oproep. Wie nog plaatjes over heeft of een leeg boek dat niet wordt gebruikt, wordt verzocht die in te leveren bij een van de contactadressen. Dat zijn: Epserenk 26 Epse, Bakkersteeg 3 Almen, Hulstweg 11 Harfsen, Eendrachtstraat 4 Eefde en Manegelaan 15 Gorssel.


http://www.deelfmarken.nl