Maurits Wagenvoort. Foto: PR

Maurits Wagenvoort. Foto: PR

Maurits Wagenvoort en Abraham Santee Landweer

LOCHEM - Wie kan iets vertellen over Maurits Wagenvoort of Abraham Santee Landweer en hun verblijf in Laren (of Lochem) tijdens de oorlog? En wat hadden ze met elkaar te maken? Dat zou het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem graag willen weten.

Maurits Wagenvoort (Voorburg, 1859) was in zijn tijd een bekend schrijver en reisjournalist, onder meer bevriend met Louis Couperus. Hij is op 30 december 1944 overleden in Ampsen, waar hij mogelijk was ondergedoken. Een maand later (30 januari 1945) overleed in Lochem de gepensioneerde huisarts Abraham Santee Landweer (Groningen, 1870). Wagenvoort werd op 3 januari 1945 op de oude begraafplaats in Lochem begraven en Santee Landweer op 2 februari 1945 op de nieuwe begraafplaats in Lochem. Zij hebben waarschijnlijk met elkaar te maken, want nadat Santee Landweer eind 1945 was herbegraven in Velsen (waar zijn echtgenote woonde) werd Wagenvoort herbegraven in het graf van Santee Landweer.
        
Wie iets weet over de geschiedenissen van Maurits Wagenvoort en Abraham Santee Landweer en over hun relatie, wordt gevraagd dit te laten weten via website@hglochem.nl.